Peter Handzuš Rôzne

Nevidiaci majú svoj prvý spotrebiteľský slovník v Braillovom písme

V snahe sprístupniť základné pravidlá ochrany spotrebiteľa a pacienta nevidiacim a slabozrakým, vydala Spoločnosť ochrany spotrebiteľov Poprad v spolupráci so Slovenskou knižnicou pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči (SKN) prvý Spotrebiteľský slo

** „Viete, ako sa hovorí, dobrá rada nad zlato. Som rád, že i nevidiaci majú svoj Spotrebiteľský slovník, pretože ich prístup k aktuálnym informáciám je obmedzený, a aj oni sú spotrebiteľmi,“** zdôraznil pri uvedení slovníka do života predseda Základnej organizácie Únie slabozrakých a nevidiacich Slovenska v Levoči Václav Trnka. Táto publikácia je k dispozícii v 30 slovenských knižniciach pre nevidiacich i v krajských a regionálnych pobočkách Únie slabozrakých a nevidiacich Slovenska.

Publikáciu v závere minulého roka slávnostne do života uviedol riaditeľ SKN v Levoči František Hasaj počas seminára S.O.S. Poprad na tému Ako využiť spotrebiteľské práva v praxi, aby ani hendikepovaní neboli hendikepovaní. Ten sa realizoval vďaka finančnej dotácii Ministerstva hospodárstva SR.

** „Priznám sa, že som už pokrstil viacero kníh vydaných, ako my hovoríme v bodke. No tlačovín v Braillovom písme nikdy nie je dosť. Navyše, ak ide o praktické informácie použiteľné v bežnom živote,“** konštatoval Hasaj.

S.O.S. Poprad v rámci projektu vydala i publikáciu Zbavme sa spotrebiteľských hendikepov!, ktorá je voľne na stiahnutie na webovej stránke združenia.

Text + foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM