Marcel Mojžiš Hokej

Ničivý požiar Steel Arény: Zápas s Popradom je zrušený!

V Košiciach vyčíňal v noci ničivý požiar. Oheň narobil vysoké škody v známej multifunkčnej hale Steel Aréna. Nočná dráma ovplyvnila aj popradských hokejistov. Nedeľňajší duel so železiarmi sa tak neuskutoční.

Ilustračný obrázok k článku Ničivý požiar Steel Arény: Zápas s Popradom je zrušený!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Požiar zasiahol v noci na piatok trafostanicu košickej Steel Arény. Oheň spôsobil škodu odhadovanú až na 200 000 eur. Hasiči začali bojovať s plameňmi tesne pred jedenástou hodinou večer. Na miesto vyrazili dve cisterny, sanitka a dokopy ich desať mužov.

„Nakoľko išlo o požiar trafostanice technickej budovy Steel Arény, muselo sa čakať na príchod elektrikárov, ktorí boli privolaní cez operačné stredisko,“ uviedol operačný dôstojník košického Krajského riaditeľstva HaZZ. Po odstavení elektrického prúdu jednotka začala hasiť meraciu skriňu. Čo stojí za požiarom sa zatiaľ nevie, isté však je, že nešťastie má dosah aj na našich hokejistov.

Steel Aréna slúži ako domovský hokejový štadión klubu HC Košice. A práve so železiarmi si to mali v napínavom dueli večer rozdať hráči spod Pustého hradu a vo finiši víkendu aj popradskí hokejisti.

Po tom, čo na verejnosť prenikli informácie o ničivom požiari v Košiciach sa začalo uvažovať, že zápasy sa zrušia. K tomu napokon aj došlo. Vedenie HC Košice už na svojom webe zverejnilo oznam, podľa ktorého sa piatkový zápas 10. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi košickým klubom a Zvolenom ruší. Rovnako tak aj nedeľňajší súboj 11. kola s Popradom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM