Peter Handzuš Rôzne

Niektoré úseky TEŽ sú stále neprejazdné

Primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš dnes napoludnie odvolal mimoriadnu situáciu. Silná víchrica počas uplynulého víkendu spôsobila škody za 250.000 eur. Okrem mestského majetku narobil vietor problémy aj na tratiach Železníc Slovenskej republiky (Ž

Prvé problémy sa objavili už v piatok (8.4.) ráno, doprava bola podľa hovorkyne ŽSR Martiny Pavlíkovej prerušená na siedmich úsekoch, na niektorých aj opakovane. Najviac popadaných stromov bolo na trati zo Starého Smokovca do Tatranskej Lomnice, do Pod Lesa a Popradu, zo Štrby do Svitu a do Východnej, zo Štrbského Plesa na Vyšné Hágy a zo Studeného Potoka do Tatranskej Lomnice.

„V ŽSR sme nasadili všetky sily a prostriedky, aby sme následky víchrice čo najskôr odstránili, naši pracovníci boli v teréne celý víkend, približne 30 – 50 našich pracovníkov za pomoci železničných hasičov rezali, pílili a odstraňovali stromy a opravovali poškodené či strhnuté trakčné vedenie,“ priblížila situáciu počas víkendu Pavlíková.

Vyčíňanie víchrice má podľa nej svoju dohru ešte aj dnes. Ráno medzi 5. a 7. hodinou bola prerušená doprava v úseku Štrbské Pleso – Štrba. Osobný vlak tam zastavil pred spadnutým stromom. Od piatka (8.4.) večera stále nepremáva ozubnicová železnica na trase Štrbské Pleso – Štrba kvôli popadaným stromom. Trať je stále bez napätia. Práce tu budú pokračovať ešte minimálne dva dni. Doprava stále nefunguje na trati medzi Starým Smokovcom a Tatranskou Lomnicou. Na sprejazdnení úseku momentálne pracuje približne 30 ľudí. „Sprevádzkovanie trasy predpokladáme do večera,“ doplnila hovorkyňa ŽSR.

ŽSR momentálne sumarizujú škody po víchrici. Podľa predbežných vyčíslení dosiahla škoda zhruba 33.000 eur, z toho na budovách 3000 eur a na trakčnom vedení 30.000 eur.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM