Rastislav Búgel Hokej

Nitra doma stále neporazená: Hokejisti Popradu prehrali pod Zoborom!

V 20. kole našej najvyššej hokejovej súťaže na seba narazila druhá Nitra a priebežne štvrtý Poprad. V zápase plnom emócií sa šťastie priklonilo na stranu domáceho tímu.

Ilustračný obrázok k článku Nitra doma stále neporazená: Hokejisti Popradu prehrali pod Zoborom!
Foto: Rastislav Búgel

Do zápasu lepšie vstúpili domáci „Corgoni“. V štvrtej minúte skončil puk po dorážke Nitrana Ručkaya za bránkovou čiarou Popradu. Poprad sa snažil o dorovnanie, no Nitrania boli proti. Až v deviatej minúte sa hostia tešili z vyrovnávajúceho zásahu. Jeho strelcom bol Samuel Takáč a zápas sa mohol začať odznova (1:1).

Nitra sa dostala do vedenia

Druhá tretina sa niesla v znamení množstva udelených trestov. Za 6 hráčov na ľade si Poprad odpykával trest v 32. minúte. Popradského gólmana sa podarilo prekonať nitrianskemu hráčovi Novákovi (2:1).V 34. minúte využil po prihrávkach Stumpela a Tománeka presilovú hru Konig a Nitra sa dostala do dvojgólového vedenia. To sa, aj napriek snahe Popradu, domácemu tímu podarilo do druhej prestávky udržať (3:1).

Dráma až do konca

Útočná snaha priniesla Popradu v 44. minúte presilovú hru, no gól do Kristanovej brány nepadol. To sa podarilo až pri Pupákovom vylúčení v 47. minúte a Poprad stiahol Nitru na dostrel (3:2). Nervozita na ľade postupne narastala. Napätie vyvrcholilo až do hromadnej potýčky pred hosťujúcim gólmanom. Víťazný gól napokon vsietil do popradskej brány strelou od modrej čiary Martin Bača. Poprad už z výsledkom nedokázal spraviť nič. Nitriansky klub tak ostáva na domácom ľade naďalej neprekonaný.

HK Nitra – HK Poprad 4:2 (1:1, 2:0,1:1)

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HK Poprad 4:2
24
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM