Rastislav Búgel Basketbal

Nitrianska dráma! Sen o bronze sa rozplynul

Nitrania hostili v rozhodujúcom zápase o konečné tretie miesto hráčov zo Svitu. Pomalá a nepresná hra domácich nedávala tušiť zvratu na konci zápasu.

Oba celky chceli vo vyrovnanej sérii nakloniť misky váh na svoju stranu a uchmatnúť svojmu súperovi bronz spod nosa. Do tretieho duelu už tradične vstúpili hráči Iskry. Bemaco sa na súpera začal doťahovať až po 7. minútach na skvelo hrajúceho súpera /14:15/. Dve minúty do konca prvej časti hry nastal rozruch pre štrajkujúcu svetelnú tabuľu. Nedáš, dostaneš! Toto platilo na zápase na 100 %. Iskra Svit sa v prvej štvrtine podarilo zdolať domáci celok za značného povzbudzovania početného fanklubu. (17:24)

Do druhého polčasu nastúpili skvelo hrajúci hosťujúci basketbalisti opäť výraznejšie. Tí sa od Nitry opäť odpútali. Corgoni mali pred sebou neľahkú úlohu. Domácim fanúšikom začala dochádzať trpezlivosť a na palubovke to nevyzeralo o nič lepšie. Kontaktom domáceho celku bolo zníženie na 31:38 a v zápätí Levente krásnou trojkou znížil len na 4 body. V obrane skvelo hrajúci Majok, pomohol niekoľko krát krásnymi zákrokmi. Za stavu 41:46 bol Svit po polčase o krok bližšie vysnívanému bronzu.

Urbanovi zverenci akoby po polčase chytili druhý dych. Stav stretnutia rýchlo dorovnali a hneď aj otočili /57:54/. Súper však zbrane nezložil a bojoval ako drak ďalej. Iba 3 sekundy pred koncom predposlednej časti duelu krásnou trojkou Svit otočil výsledok v svoj prospech. (59:61)

Iskra zbrane naozaj neplánovala zložiť. O dve minúty vyhrávala už rozdielom 4. bodov. Clemente však o pár minút dorovnal stav na 63:63 a tá pravá dráma mala ešte začať. Štyri a pol minúty do konca zápasu to bol opäť Clemente, ktorý postavil Nitru na nohy. Doťahovačka, niekoľko krát dorovnaný stav a nasledovné pretláčanie o loptu pod košmi znamenalo napínavé posledné momenty. Iba 41 sekúnd pred koncom mali ešte hráči Iskry zápas vo svojich rukách /73:74/. Urbanovci však asi chceli viac a tak si za ohromného burácania v športovej hale, zapísali pár sekúnd do konca stav 77:74 a získali tak vzácny pohár za 3. miesto.

[youtube=440,253]h­ttp://youtu.be/0797rnPy­IWU[/youtube]

nitra_svit
48
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM