Pavol Krupka Kultúra

Noc múzeí a galérií je pripravená aj pre Popradčanov

Do celoslovenskej Noci múzeí a galérií, ktorá pripadá na sobotu 18. mája, sa zapoja aj viaceré kultúrne inštitúcie v podtatranskom regióne. V Poprade si špeciálny program pripravili Tatranská galéria a Podtatranské múzeum.

Ilustračný obrázok k článku Noc múzeí a galérií je pripravená aj pre Popradčanov
Zdroj: Dnes24.sk

Podtatranské múzeum v Poprade zorganizuje pre svojich návštevníkov počas najbližšej soboty prehliadky múzejných expozícií spolu s výkladom a sprístupní im interaktívnu výstavu s názvom Svetový supermarket. V rámci nej budú múzejníci spolu s deťmi a mládežou hľadať odpovede na rôzne otázky, napríklad ako súvisia mobily s vojnou v Kongu alebo čo všetko obsahuje obľúbená maškrta – čokoláda.

Súčasťou programu Noci v Podtatranskom múzeu bude aj premietanie filmov s environmentálnou tematikou a tvorivé dielne pre deti, ktoré si budú môcť v rámci nich vyskúšať rôzne techniky maľovania. Múzeum sa chystá zároveň svojim návštevníkom predstaviť výstavu obrazov popradského výtvarníka Jána Kollára. Účastníci podujatia budú následne spomedzi ním zhotovených diel vyberať najkrajší obraz výstavy.

Zaujímavý sobotňajší program pripravuje pre svojich návštevníkov aj Tatranská galéria v Poprade. Jeho obsahom bude napríklad premietanie filmov na motívy knihy Jana Wericha, maliarsky workshop s Petrom Trembáčom s názvom Vstup do obrazu, ale i tvorivé dielne, počas ktorých budú deti zhotovovať z rôznych materiálov príšerky a hľadať pre nich miesto v galérii.

Návštevníci Tatranskej galérie si môžu počas soboty obzrieť aj viaceré výstavy obrazov. Vo večerných hodinách je na programe fotografický workshop s Robom Kočanom, počas ktorého sa budú premietať fotografie z ciest po Etiópii.

Tradičná Noc múzeí, ktorá má už niekoľko rokov medzinárodný charakter, má v čo najväčšej miere prezentovať kultúrne dedičstvo a význam jeho záchrany i ochrany pri kultúrnej výmene. Je dôležitá aj z pohľadu šírenia informácií o kultúrnej rozmanitosti jednotlivých krajín a regiónov Európy. Ponúka zároveň možnosti pre zaujímavé trávenie voľného času a neformálne vzdelávanie.

Informácie o konkrétnych podujatiach vám ponúka aj naša fotogaléria.

Noc múzeí a galérií môžeme zažiť aj v Poprade.
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM