Martin Sýkora Kultúra

Noci múzeí a galérií: Vyrobíte si originálne tričko, bude sa vyrábať papier

V rámci podujatia Noc múzeí a galérií, ktoré sa bude konať v sobotu 19. mája, pripravili počas dňa v Tatranskej galérii v Poprade pestrý program.

Ilustračný obrázok k článku Noci múzeí a galérií: Vyrobíte si originálne tričko, bude sa vyrábať papier
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem výstav aj čosi navyše

Riaditeľka galérie Anna Ondrušeková informovala, že počas celého podujatia budú sprístupnené všetky aktuálne výstavy z zároveň bude prebiehať burza katalógov Tatranskej galérie. „Od 10. do 12. hodiny sme pre návštevníkov pripravili workshop, ako sa vyrába papier a výroba ručného papiera. Nasledovať bude Ticho v galérii – individuálna prehliadka výstava. Ďalší workshop, ktorý začne o 14. hodine, prinesie možnosť vyrobiť si nevšedné tričko formou batiky,“ priblížila program Ondrušeková.

Galéria a divadlo

Podvečer predstavia v Tatranskej galérii štyri vybrané diela zo stálej expozície, každé na štyri minúty. Okrem toho je o 19. hodine pripravené divadelné predstavenie Na úteku, na motívy kniha Mareka Vadasa Útek v podaní divadelné súboru Trma – vrma. Jeho členmi sú žiaci prvého stupňa literárno-dramatického odboru Základnej umeleckej školy pri Spojenej škole Letná v Poprade. „Na koniec programu sme pripravili koncert skupiny Rasdalman a Števa Šantu,“ doplnila Ondrušeková s tým, že vstup na všetky aktivity je voľný.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM