Peter Handzuš Krimi

Nočná akcia v Poprade: Mesto prečesávalo 94 policajtov

Zo soboty na nedeľu si skoro stovka policajtov posvietila na dodržiavanie zákonov v Poprade. Za päť hodín skontrolovali 840 osôb. Policajti odhalili počas akcie 2 trestné činy a 47 priestupkov.

Ilustračný obrázok k článku Nočná akcia v Poprade: Mesto prečesávalo 94 policajtov
Foto: Slávka Kellová

V sobotu od desiatej hodiny večer sa konala v Poprade preventívno – bezpečnostná akcia.

Akcia bola zameraná na predchádzanie nepriaznivej situácie na úseku majetkovej trestnej činnosti s dôrazom na predchádzanie krádeže motorových vozidiel, krádeži vlámaním, pátrania po osobách, veciach a po páchateľoch trestnej činnosti, hľadaných osobách, zbraniach a strelive, výbušninách omamných a psychotropných látkach a jedoch alebo po veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti.

„Snahou akcie bolo aj zabezpečiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v tomto regióne a odhaľovať priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky na pozemných komunikáciách,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Policajti odhalili 2 trestné činy a 47 priestupkov

Do samotného výkonu bolo zapojených celkom 94 policajtov z poriadkovej, dopravnej ako aj z kriminálnej polície a 30 služobných cestných vozidiel.

„Počas akcie boli zistené 2 trestné činy a 47 priestupkov. Celkovo bolo skontrolovaných takmer 840 osôb a skúške na prítomnosť alkoholu v dychu bolo podrobených viac ako 290 osôb,“ priblížila výsledky akcie Migaľová.

Počas tejto akcie nedošlo k zraneniu osôb a ku škodám na majetku.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM