Monika Vengrínová Rôzne

Nočný beh, známe osobnosti a bohatý program: Taký bude víkend na Štrbskom Plese

Po druhý raz sa na Štrbskom Plese uskutoční nočný beh. V rámci podujatia Night Run, ktoré sa bude konať v sobotu 31.mája, pobežia stovky bežcov, známych i neznámych. Okrem behu je pripravený i atraktívny program pre všetky vekové kategórie a chýbať nebudú známe tváre zo športu i z obrazovky.

Ilustračný obrázok k článku Nočný beh, známe osobnosti a bohatý program: Taký bude víkend na Štrbskom Plese
Foto: Slávka Kellová

„Online je registrovaných momentálne už viac ako šesťsto bežcov. Mňa ako Tatranku teší účasť tímu „Happy – We are from High Tatras“, ktorému sa podarilo spraviť Tatrám reklamu na celom svete vďaka atraktívnemu klipu k hitu Pharrella Williamsa. Sama som veľmi zvedavá ako sa mladým Tatrancom bude dariť v bežeckých tretrách a spolu s nimi aj olympionikovi Adamovi Žampovi, moderátorovi Jankovi Mečiarovi, či tatranským redaktorom Majke Pavlíkovej a Jozefovi Kubánimu“, povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Beh začína o 20,00 hod. a bežci prebehnú okolo celého Štrbského Plesa po trati s dĺžkou osem kilometrov. Časový limit preteku bude 1,5 hodiny a novinkou tohto ročníka je, že každý účastník získa medailu bez ohľadu na výsledok. Na trať pretekov sa postaví aj slovenská špička 18-ročná Novozámčanka Lucia Janečková a najlepší slovenský bežec Bratislava Marathon 2014 Imrich Magyar.

Sprievodný program Night Run-u začína už v piatok večerným tréningom pod vedením Marcela Matanina a pokračovať bude Lampášikovým pochodom, ktorý poteší najmä rodiny a najmenších. Sobotný program bude o zábave, tanci, športe a aj o autogramiádach známych osobností televízie JOJ a športovcov. Divácky atraktívny bude dozaista aj Extreme Run, v rámci ktorého pobežia adrenalínoví nadšenci hore skokanským mostíkom K70 200 metrov dlhú trať.

„Štrbské Pleso je ideálnym miestom pre kondičný tréning športovcov vďaka výbornej klíme a nadmorskej výške. Podujatiami ako je toto sa snažíme popularizovať šport aj u bežných ľudí a najmä detí a som rád, že sa nám to darí. Počas celého roku máme napríklad okolo jazera voľne prístupnú kyslíkovú dráhu, ktorá si už získala veľkú popularitu“, povedal Michal Sýkora starosta obce Štrba.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM