Tlačové správy

Nová linka Varšava – Poprad – Prešov – Budapešť otvorená, teší sa veľkému záujmu zahraničných turistov aj miestnych

Dlhoočakávaná autobusová linka Varšava – Krakov – Stará Ľubovňa – Kežmarok – Poprad – Prešov – Košice – Budapešť. Po rokoch neexistencie spojenia tak znovu prepojila Tatry a Východ s Krakovom, Varšavou a Budapešťou.

Ilustračný obrázok k článku Nová linka Varšava – Poprad – Prešov – Budapešť otvorená, teší sa veľkému záujmu  zahraničných turistov aj miestnych
4
Galéria
Zdroj: PR

Od konca augusta premávajú spoje denne, linka je obsluhovaná novými pohodlnými autobusmi so stevardkou na palube. Ceny lístkov, ktoré sú dostupné cez internet i vo vybraných cestovných agentúrach, začínajú už do 5 eur.

Linku zabezpečuje autobusový a vlakový dopravca LEO Express, ktorý dlhodobo rozvíja cezhraničnú diaľkovú dopravu v regióne strednej Európy.

„Vďaka novej linke opäť po rokoch funguje pravidelné, celoročné prepojenie verejnou dopravou medzi Východom, Tatrami, Poľskom a Maďarskom. Veľmi ma teší veľká podpora zo strany samospráv aj obyvateľov regiónu. Bez toho by táto linka nevznikla,“ hovorí Peter Jančovič, obchodný riaditeľ LEO Express. O potrebnosti tejto linky svedčí aj veľký záujem cestujúcich, ešte pred spustením spojenia bolo predaných už viac ako 500 cestovných lístkov. Veľký záujem dopravca vidí aj zo strany zahraničných turistov, ktorí vďaka novému spojeniu budú mocť pohodlne a bez auta navštíviť Slovensko.

Zdroj: PR

Magnet pre turistov

Nové autobusy znova prepájajú Tatry a východ Slovenska pravidelnou linkou prechádzajúcou Krakovom, Varšavou a Budapešťou. Chýbajúce autobusové spojenie bolo dlhodobo bariérou pre rozvoj cestovného ruchu zo susedných krajín. Turisti, ktorí nechcú alebo nemôžu využiť pre prepravu vlastné auto, nemali až doteraz relevantnú alternatívu. Zvlášť dopravné napojenie z Poľska bolo dlhodobo požadované podnikateľmi v cestovnom ruchu a miestnymi samosprávami.

„Slovensko je turisticky veľmi atraktívna krajina. Cieľom nového spojenia je ponúknuť atraktívne spojenie a priviesť turistov z Poľska a Maďarska do Tatier, do termálnych akvaparkov alebo do historických Košíc. Už 2 roky spájame východ s Poľskom minibusovými spojmi TigerExpress. Nová autobusová linka nám pomôže zaistiť ešte lepšiu a širšiu dopravnú ponuku a pritiahnuť nových turistov na Východ,” hovorí Peter Jančovič, obchodný riaditeľ LEO Express.

POZOR! Od 1. novembra dochádza k zmene cestovného poriadku. Aktuálne časy spojov nájdete na tomto linku.

Zdroj: PR

Poľsko aj budapeštianské letisko budú dostupnejšie

Autobusy stoja aj priamo na obľúbenom budapeštianskom letisku. Časy príjazdu a odjazdu sú prispôsobené tak, aby bol zaistený príjazd na letisko ráno a odjazd večer. Pri rezervácii lístkov bude platiť pravidlo známe z leteckých spoločností – čim skôr rezervujete, tým lacnejšie cestujete. Na letisko sa tak cestujúci dostanú za cenu už od 5 eur za jednosmerný lístok.

K výraznému vylepšeniu došlo aj v prípade prepojenia Slovenska s Poľskom. Nová linka priamo obsluhuje 9 poľských miest vrátane Krakova a Varšavy. Vďaka širokej ponuke nadväzujúcich autobusových spojení, ktoré LEO Express v Poľsku prevádzkuje, sa vytvorilo napojenie aj do ďalších 15 poľských miest, vrátane Katovíc, Toruňa, Gdaňska a až k Baltickému moru.

FOTO: Nová linka Varšava – Poprad – Budapešť otvorená
4
Galéria
Zdroj: PR

Čoraz obľúbenejšie autobusy a vlaky

Dopravca je známy na Slovensku hlavne vďaka čoraz obľúbenejšej vlakovej linke Praha – Ostrava – Žilina – Poprad – Prešov – Košice, ktorá premáva až 2-krát denne a je prevádzkovaná ako jedna z mála vlakových spojov na Slovensku – bez nároku na akékoľvek dotácie. Moderné vlakové súpravy súkromného dopravcu ponúkajú až 3 cestovné triedy – Economy, Business a Premium so sedačkami polohovateľnými až do horizontálnej polohy.

Vlaky patria k európskej špičke a ponúkajú pre všetkých cestujúcich klimatizované priestory, Wifi, zásuvky 230V, obsluhu stevarda a širokú ponuku palubného cateringu. Vlakové a autobusové spoje budú na seba nadväzovať, preto pohodlné spojenie do Budapešti a na budapeštianske letisko získajú napríklad aj obyvatelia Žiliny, Vrútok a Martina, Ružomberku a Liptovského Mikuláša.

Autobusy svojou kvalitou kopírujú vlaky – na linku sú nasadené moderné autobusy s Wifi pripojením dostupným aj v zahraničí, zásuvkami, toaletou, obsluhou stevarda, palubným cateringom a špeciálnou zónou Business class s kráľovským priestorom na nohy, unikátnym v autobusovej doprave.

*(PR) – Za obsah a fotografiez zodpovedá objednávateľ tejto správy. *

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM