Peter Handzuš Správy

Noví poslanci vo Vysokých Tatrách zložili sľub. Mesto povedie naďalej Ján Mokoš

Primátor Ján Mokoš ostáva vo funkcii ďalšie štyri roky. Naopak, Tatranci rozhodli o veľkej rošáde v radoch poslancov. Z minulého zastupiteľstva cez sito volieb prešiel len jeden.

Ilustračný obrázok k článku Noví poslanci vo Vysokých Tatrách zložili sľub. Mesto povedie naďalej Ján Mokoš
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Dvanásťročná prax vo funkcii primátora dáva Jánovi Mokošovi právo na nadhľad, no staronový primátor si uvedomuje, že jeho práca je o ľuďoch a pre ľudí. „Je to už po štvrtýkrát. Ale táto funkcia je hlavne o práci smerom k ľuďom. Je to o ľuďoch, o obyvateľoch, o návštevníkoch Vysokých Tatier, ktorých vidím v strede mojej práce,“ povedal primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš.

Súčasťou práce sú aj materiálne veci

Primátor chce v nastávajúcom období využívať v čo najväčšej miere prostriedky z Európskej únie na vybudovanie dopravnej infraštruktúry vo Vysokých Tatrách, s dôrazom na cyklotrasy a cyklo-lyžiarsku magistrálu naprieč Vysokými Tatrami. „Ale je tu aj zákon o Vysokých Tatrách, ktorý by pri tak malom počte obyvateľov trvale tu žijúcich, pomohol posunúť veci dopredu,“ pokračoval Mokoš a dodal: Vo Vysokých Tatrách je potrebné riešiť cesty, chodníky, osvetlenie, parkovanie aj zeleň. Popri tom budeme samozrejme riešiť aj to, s čím sa samospráva stretáva dennodenne, a to so zdravotníctvom, školstvím, sociálnou oblasťou a samozrejme aj s chodom mesta navonok.

Do zastupiteľstva prišla nová krv

Z bývalých poslancov sa podarilo mandát obhájiť len Robertovi Gálfymu. V zastupiteľstve sú dvaja staronoví poslanci a ostatní siedmi zasadli na poslanecké stoličky po prvýkrát. „Bude to určite vyžadovať určitú trpezlivosť. Ale hlavné je, aby sme spojili svoje sily a riešili veci v prospech rozvoja a napredovanie tohoto mesta, ktoré si to zaslúži, ako významné stredisko medzinárodného cestovného ruchu,“ zaželal si primátor Vysokých Tatier.

Noví poslanci vo Vysokých Tatrách už zložili sľub. Mesto povedie naďalej Ján Mok
14
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM