Peter Klimant Správy

Novinka, ktorá mnohých poteší: Cez Poprad bude jazdiť Pendolino!

Rýchlovlaky Pendolino sa vrátia na slovenské koľajnice. Od polovice decembra tohto roka ich budú České dráhy spoločne so Železničnou spoločnosťou Slovensko vypravovať na trase z Prahy do Košíc. Zastávku budú mať aj priamo v Poprade!

Ilustračný obrázok k článku Novinka, ktorá mnohých poteší: Cez Poprad bude jazdiť Pendolino!
Foto: Marcel Mojžiš / Zdroj: TASR

„Nový priamy vlak pôjde takmer o hodinu rýchlejšie ako súčasný vlak vďaka nasadeniu českého rýchlovlaku Pendolino,“ priblížila hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová. Súčasný rýchlik Košičan zvládne túto trasu z Prahy do Košíc za 8 hodín 21 minút, opačne mu to trvá o päť minút kratšie. Premáva pritom cez Vsetín a Horní Lideč.

Nový SuperCity Pendolino prekoná vzdialenosť medzi obidvomi mestami za 7 hodín a 29 minút. Vlak bude jazdiť po trase cez Olomouc a Ostravu a na Slovensku bude pokračovať cez Žilinu a Poprad-Tatry. „Stane sa tak najrýchlejším priamym vlakom medzi východným Slovenskom a Prahou nielen na súčasnom trhu, ale tiež v histórii dopravy na trase,“ zdôraznila Morháčová.

České Pendolino jazdilo na Slovensko už v minulosti. V rokoch 2006 až 2009 a neskôr v roku 2011 ako Slovenská strela na trase z Prahy cez Brno do Bratislavy. Krátko tiež aj na linke z Prahy cez Ostravu do Žiliny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM