Peter Handzuš Rôzne

Nový futbalový štadión bude už túto zimu

Výstavba futbalového štadióna v meste Spišská Belá je v záverečnej fáze. Primátor mesta Štefan Bieľak informoval, že samotná hracia plocha je už hotová, je na nej položený špeciálny umelý trávnik. "V súčasnosti prebieha montáž vonkajšieho osvetl

Pokiaľ to počasie umožní, tak sa v tomto roku dokončí objekt tribúny. Do 15. decembra by mal byť však určite dokončený interiér tribúny a šatne. „Na jar budúceho roka budeme pokračovať v terénnych prácach okolo štadióna. Momentálne sa ešte dokončuje výstavba verejného osvetlenia na prístupovej ceste, ktorá vedie po Športovej ulici,“ doplnil primátor. Na budúci rok sa plánuje asfaltovanie tejto a rovnako aj vybudovanie priechodu pre peších cez železničnú trať na Kúpeľnej ulici. Kapacita tribúny bude 650 miest na sedenie.

Štadión by mohli hráči vyžívať od polovice januára na tréningy a prípravné zápasy. Od apríla budúceho roka sa na ňom bude hrať už jarná časť futbalových súťaží. Náklady na výstavbu štadióna sú na úrovni 1,5 milióna eur. „Je tam však reálna možnosť návratnosti financií, keďže už teraz máme záujemcov o prenájom ihriska na zimnú prípravu,“ dodal Bieľak. Ihrisko disponuje umelou trávnatou plochou, je možné ho teda využívať celoročne.

Text + Foto: TASR

spbela_stadion
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM