Dominika Pacigová Kultúra

Nový klip Petra Kravárika (Hømes): Vo svete hudby neustále napreduje

O talente mladého hudobníka niet pochýb. Svedčí o tom aj nový klip, ktorý vydal pred pár dňami. Svoju hudobnú kariéru však rozvíja už niekoľko rokov.

Ilustračný obrázok k článku Nový klip Petra Kravárika (Hømes): Vo svete hudby neustále napreduje
Zdroj: archív Petra Kravárika

Peter Kravárik (18) pochádza z Kežmarku a študuje na gymnáziu v Poprade. Mnohí ho poznajú pod pseudonymom Hømes. Hudbe sa venuje od ôsmich rokov. Spolupracuje s viacerými hudobníkmi, ale ako sólový interpret. Vydal už niekoľko klipov a podieľal sa na tvorbe viacerých skladieb.

Talent prepojený s tvrdou prácou

Prvý videoklip točil v lete 2015. Na natáčanie si vybral rôzne miesta v Bratislave, kde vznikali pekné zábery. „Točili sme dva dni v Bratislave s Dávidom Verešom z PKOTG. Bol to prvý klip, takže sme nehrotili nejakú tému alebo motív,“ zaspomínal na cover verziu piesne Lean On, ktorú pretvoril na svoj štýl.

Natáčanie a následne vydanie klipov si vyžaduje obrovský kus práce a trpezlivosti. Klipy Lean On a Youth si strihal a editoval sám. Podieľal sa aj na tvorbe troch skladieb, kde sa zameral na hudbu. Najnovší klip Wildflowers zveril do rúk profesionálov.

„Wildflowers som už nerobil ja, odovzdal som to celé do rúk veľmi šikovným chalanom, ktorí sa tomu venujú profesionálne. Majú na konte klipy veľkých mien a myslím, že na výsledku vidno, že to robili machri,“ vysvetlil.

Zdroj: archív Petra Kravárika

Opustené priestory v spojení s baletkou

Klip Wildflowers vyšiel pred pár dňami. Aj ten bol natočený v Bratislave. „Klip som mal pôvodne točiť s talentovaným chalanom Viet Van z Prahy. Ten prišiel s nápadom, že by bolo skvelé spojiť atmosféru songu s baletkou. Klip som nakoniec netočil s ním, no nápad s baletkou ma chytil, tak sme ho zrealizovali,“ prezradil Peter, ktorý spolupracoval s Maxom Kľujevom a Kelkøm.

Príprava klipu zahŕňala aj dohadovanie priestorov, techniky i hľadanie baletky. Chalani sa rozhodli pre opustené priestory budovy, kde vznikli neskutočné zábery. Nevyhli sa ani menším, nebadateľným problémom. „Problém bol časovo zladiť 4 zaneprázdnených ľudí. Nakoniec sme mali obrovské šťastie, pretože keď sme sa konečne dohodli na dátume a natočili to, na druhý deň mi Romana – baletka napísala, že narýchlo odletela na veľmi dlhý čas do Macedónska, kde momentálne vystupuje,“ povedal gitarista, ktorý je neskutočne rád, že klip je vonku.

Wildflowers 04/2017
5
Galéria
Zdroj: archív Petra Kravárika

Každou tvorbou krok vpred

Mladý hudobník sa na predošlú tvorbu pozerá kriticky. Keď si však porovná prvý klip s terajším, je so sebou spokojný. Od vtedy sa mnoho naučil i nabral nové skúsenosti. „Myslím, že každý umelec, ktorý berie svoju tvorbu vážne, by mal každým svojím výtvorom posúvať laťku. S Wildflowers som oveľa spokojnejší. Aj produkčne je na inej úrovni. Verím, že aj v produkcii a zvuku je počuť veľký progres,“ zhodnotil svoje kroky v hudobnej kariére.

V najbližších mesiacoch sa chystá točiť ďalšie dva klipy. Počas leta plánuje pracovať na albume. V krátkej dobe vyjdú albumy Aless a INNY rap, na ktorých sa taktiež podieľal. „Aless som vyprodukoval jednu skladbu. S INNY rap pracujem aktívne už niekoľko mesiacov a na album sme pripravili viacero skladieb, okolo 4–5. Okrem toho chystám zopár singlových spoluprác a hlavne sa idem sústreďovať na sólo,“ uzavrel talentovaný gitarista, s ktorým sa budete môcť stretnúť aj na koncertoch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM