Monika Vengrínová Samospráva

Nový primátor Kežmarku zložil slávnostný sľub: Chce otvoriť otázku, čo ďalej s nemocnicou!

Na ustanovujúcom Mestskom zastupiteľstve zložili slávnostný sľub novozvolení poslanci a nový primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák. Ten sa na prácu v novej funkcii teší, i keď vie, že jeho i mestských poslancov čaká veľa práce.

Ilustračný obrázok k článku Nový primátor Kežmarku zložil slávnostný sľub: Chce otvoriť otázku, čo ďalej s nemocnicou!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„V prvom rade nás čaká veľa práce, všetci sa nesmierne tešíme. Ako som sľúbil aj v predvolebnej kampani, prioritou pre mňa je zdravie a bezpečnosť občanov,“ uviedol nový primátor Kežmarku Ján Ferenčák. Jednou z jeho prvých aktivít teda bude doriešenie protipovodňových opatrení v meste, okrem toho chce otvoriť otázku, čo ďalej s kežmarskou nemocnicou.

Viceprimátorom sa stal Miroslav Perignáth, ktorý má, podľa Ferenčákových slov, skúsenosti ako s verejnou, tak so štátnou správou. Mestské zastupiteľstvo tvoria pätnásti poslanci, medzi ktorými sú nezávislí Andrej Zreľak, Vladimír Škára, Miroslava Müncnerová, Vojtech Wagner a Jana Majorová Garstková. S podporou strany Smer–SD sa do mestského parlamentu dostali Jozef Matia, Marta Sabolová a Ondrej Jankura, s podporou KDH zas Ján Holova, Miroslav Perignáth, Ladislav Jendrejčák, Eleonóra Levická a Ján Hencel. Pätnásťčlennú zostavu doplnili Matúš Polák za stranu NOVA a Veronika Havírová zo SNS.

„Terajšie zastupiteľstvo vnímam pozitívne a konštruktívne, pretože je rozložené skutočne rovnomerne. Čiže očakávam, že komunikácia bude prebiehať ako medzi poslancami, tak medzi vedením mesta. Ja podávam ruku a ponúkam dvere na mestskom úrade stále otvorené. Viem, že človek sám nezmôže nič, ale keď sa dáme dokopy, tak dokážeme priniesť riešenia, ktoré budú na prospech mesta a všetkých jeho obyvateľov,“ skonštatoval nový primátor, ktorý ešte donedávna pracoval ako prednosta Okresného úradu v Kežmarku.

Z tejto funkcie bol v stredu 10.decembra odvolaný a svoj úrad odovzdal svojej nástupníčke Anne Tkáčikovej. „Tým moja práca pre okresný úrad skončila. Idem sa plne a s entuziazmom venovať mestu,“ dodal Ferenčák s tým, že už 18.decembra čaká jeho a nových poslancov mestské zastupiteľstvo, na ktorom sa budú venovať vážnym témam, a to predovšetkým rozpočtu mesta.

Ustanovujúce MsZ v Kežmarku
31
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM