Monika Vengrínová Rôzne

Nový školský rok klope na dvere: V Poprade do stredoškolských lavíc zasadne 1 130 prvákov

Už v stredu žiakov a žiačikov čaká opäť návrat do školských lavíc. Pre niektorých to však bude premiéra. Aj v Poprade pre viac ako tisícku tých, ktorí zasadnú do stredoškolských lavíc.

Ilustračný obrázok k článku Nový školský rok klope na dvere: V Poprade do stredoškolských lavíc zasadne 1 130 prvákov
Zdroj: TASR

Na stredné školy v Prešovskom kraji by malo 2. septembra nastúpiť takmer 7 500 prvákov, z toho takmer 6 000 na stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti vyššieho územného celku.

Do popradských stredných škôl nastúpi približne 1 132 prvákov, do kežmarských 686. Najviac ich, samozrejme bude v Prešove, a to až 2 273. Najmenej prvákov očakávajú v najmenších okresoch Medzilaborce (77) a Stropkov (99).

Definitívny termín na odovzdanie zápisných lístkov je však až 15. septembra, takže až po tomto termíne budú môcť riaditelia s istotou zadefinovať počet žiakov v aktuálnom školskom roku.

Na území kraja sa nachádza spolu 120 stredných škôl bez ohľadu na zriaďovateľa, na ktorých študuje 40 000 žiakov. Z tohto počtu je 79 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK s celkovým počtom žiakov 29 000 v dennom štúdiu. Krajská samospráva zriaďuje spolu 16 gymnázií, osem stredných priemyselných škôl, 45 stredných odborných škôl, osem spojených škôl a dve jazykové školy. Okrem toho má vo svoje pôsobnosti jeden školský internát a jednu školu v prírode.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM