Monika Vengrínová Rôzne

Nový školský rok v Poprade s viacerými novinkami: Inovované programy aj špeciálna materská škola!

Len pred chvíľou začal nový školský rok vo všetkých materských, základných i stredných školách na Slovensku. Do školských lavíc základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad zasadlo približne 4 350 žiakov, z toho 487 prváčikov. Nový školský rok tiež so sebou prináša i niekoľko noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Nový školský rok v Poprade s viacerými novinkami: Inovované programy aj špeciálna materská škola!
Foto: Katarína Oravská

„Od 2. septembra otvárame technickú materskú školu v Spojenej škole na Letnej ulici v rámci projektu MŠVVaŠ SR – zavádzanie techniky do MŠ. ZŠ s MŠ na Dostojevského ulici otvára od 4. septembra v spolupráci so Správou TANAPu novú environmentálnu učebňu. V piatom ročníku ZŠ s MŠ na Jarnej ulici zasa otvárame samostatnú triedu pre žiakov s poruchami učenia,“ priblížila Edita Pilárová, vedúca Oddelenia školstva, mládeže a športu.

Ako ďalej dodala, každá škola bude môcť dostať príspevok na žiaka na školu v prírode, čo predstavuje sumu 100 eur na jednu osobu a príspevok na žiaka na lyžiarsky výcvik vo výške 50 eur na osobu. Žiak ho bude môcť dostať len raz za štúdium a škola v jednom roku len na jeden ročník.

„Pre žiakov 1. a 5. ročníka sa novým školským rokom začínajú uplatňovať inovované vzdelávacie programy. Zápisy do 1. ročníka budú po novom od 1. do 30. apríla príslušného roka. Testovanie žiakov 9. roč. je naplánované na 6. apríla a 25. novembra sa prvýkrát vo všetkých ZŠ uskutoční aj celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka,“ doplnila vedúca oddelenia.

Mesto Poprad tiež v prvý deň nového školského roka už tradične oceňuje najšportovejšie školy mesta. Po tretíkrát po sebe obhájila tento titul ZŠ s MŠ na Dostojevského ulici a putovný pohár získala natrvalo. V histórii športových súťaží sa to podarilo len druhej škole, prvou bola ZŠ s MŠ na Komenského ulici.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM