Monika Vengrínová Iné športy

O bronzovej a zemiakovej priečke je už rozhodnuté: V sobotu čaká hokejbalistov finálový zápas

Po tom, ako v semifinálových zápasoch porazili chalani z Hbc Sobotskí draci 1256 tím HC Luník a Aqualand Predators vyradili Dinamo, čaká Popradskú hokejbalovú ligu (PHbL) dlho očakávané finále. V ňom si svoje sily zmerajú Hbc Sobotskí draci 1256 a Aqualand Predators.

Ilustračný obrázok k článku O bronzovej a zemiakovej priečke je už rozhodnuté: V sobotu čaká hokejbalistov finálový zápas
Zdroj: Dnes24.sk

Semifinálová séria, odložená pre nepriaznivé počasie, pokračovala ďalšími zápasmi. Prvý odohrali draci zo Spišskej Soboty a HC Luník, ktorý v sérii prehrával na zápasy 0:2. Avšak ani v treťom zápase sa im nedarilo a svojmu súperovi podľahli 2:8. A nakoľko, do bojov o tretie miesto sa rozhodli nenastúpiť, obsadili konečné štvrté miesto.

Druhý semifinálový zápas odohrali tímy Aqualand Predators a Dinamo a i keď prvá polovica zápasu bola vyrovnaná, v ďalšej časti svoje schopnosti predviedli predátori, ktorí vďaka výhre 11:3 postúpili do finále. Pre Dinamo sezóna skončila tretím miestom.

Finále čaká hokejbalistov už túto sobotu 31.mája o 16:00 hodine na hokejbalovom ihrisku na Šrobárovej ulici v Poprade a pokračovať bude aj v nedeľu o desiatej hodine. Hrať sa bude na tri víťazné zápasy. Víťaza PHbL čaká aj superfinále Tatranskej hokejbalovej ligy proti majstrovi mestskej ligy z Kežmarku.

Výsledky

Hbc Sobotskí draci 1256 – HC Luník 8:2 (4:0, 2:0, 2:2) séria 3:0 na zápasy
Góly: K. Baran 3, M. Sminčák 2, T. Turoček, T. Jurský, L. Šmelko – J. Duda, R. Zadžora

Aqualand Predators – Dinamo 11:3 (1:0, 3:1, 7:2) séria 3:0 na zápasy
Góly: L. Leszko 3, P. Svitana 2, F. Roháčik 2, M. Korenko 2, M. Roháčik, M. Škovira – T. Pospíšil 2, D. Tomečko

foto: Marek Nemec

Semifinále hokejbal
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM