Peter Handzuš Samospráva

O miesto župana má záujem aj Popradčan: Svoju kandidatúru ohlásil Pavol Gašper

Druhý viceprimátor mesta Poprad a zároveň poslanec mesta, 54-ročný Pavol Gašper (nezávislý) ohlásil svoju kandidatúru na funkciu predsedu PSK.

Ilustračný obrázok k článku O miesto župana má záujem aj Popradčan: Svoju kandidatúru ohlásil Pavol Gašper
Foto: Peter Handzuš

Pavol Gašper sa okrem toho bude uchádzať aj o miesto krajského poslanca za okres Poprad. Oznámil to vo štvrtok 22.6.2017 po skončení zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Poprade. „Môj program je jednoduchý. Dá sa zhrnúť v troch základných slovách, a to práca, prostredie a prosperita. Základná myšlienka je poskytnúť prácu maximálne možnému počtu ľudí a vytvoriť im také pracovné podmienky, aby sa vracali späť na východné Slovensko,“ priblížil Gašper. Program, ktorý popradský viceprimátor ponúka svojim voličom, vychádza z občianskej iniciatívy Verejnosť pre rozvoj východu. Ide o rozvojový program pre Prešovský a Košický samosprávny kraj. „Zavedením tohto programu je možné vytvoriť až 25 000 pracovných miest. Ide prevažne o robotnícke povolania, ale aj o manažérske pozície,“ priblížil.

Dôraz kladie aj na životné prostredie. „V neposlednom rade veľkú úlohu v tomto programe zohráva aj voda, ktorej v súčasnosti ubúda. Vidíme, že aj na Slovensku sa začal nekompromisný boj. Program je reakciou na všetky tieto veci, ktorým čelí východné Slovensko,“ povedal popradský viceprimátor.

V Prešovskom kraji zatiaľ ohlásili svoj záujem kandidovať na post predsedu PSK v tohtoročných regionálnych voľbách traja záujemcovia. Mimoparlamentná strana Šanca nominovala Prešovčana Františka Oľhu. Kandidovať chce aj primátor Levoče Milan Majerský (KDH). Funkciu predsedu VÚC v Prešovskom kraji by chcel aj piaty raz po sebe zastávať súčasný predseda PSK Peter Chudík (Smer-SD). Ten vedie samosprávny kraj 16 rokov, od vzniku krajských samospráv.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM