Peter Handzuš Rôzne

O post primátora Popradu sa uchádzajú traja muži a tri ženy

O post primátora mesta Poprad sa bude v nachádzajúcich voľbách uchádzať celkom šesť kandidátov.

O post primátora mesta Poprad sa bude v nachádzajúcich voľbách uchádzať celkom šesť kandidátov. Zapisovateľka mestskej volebnej komisie v Poprade Mária Bednarčíková TASR informovala, že o post najvyššieho predstaviteľa mesta sa uchádzajú tri ženy a traja muži.
O priazeň voličov sa bude uchádzať súčasný primátor mesta Anton Danko ako nezávislý kandidát, okrem neho Štefan Pčola, taktiež ako nezávislý kandidát a Milan Baran, ktorého spoločne navrhli SDKÚ-DS a SAS. Ženskými kandidátkami sú Darina Salanciová, Anna Schlosserová a Gabriela Imriščáková. Všetky tri vstupujú do volieb ako nezávislé kandidátky.
V Starej Ľubovni sa o post primátora uchádzajú len muži. Zapisovateľ mestskej volebnej komisie Matej Zamkovský uviedol, že okrem súčasného primátora Valéra Jaržembovského, ktorý kandiduje ako nezávislý, sa o hlasy budú uchádzať ďalší štyria kandidáti. Prvým z nich je 52-ročný nezávislý Michal Biganič, ktorý pracuje ako obchodný zástupca. Druhým je Peter Burian, 58-ročný projektant, ktorého podporuje Občianska konzervatívna strana. Ďalším je súčasný prednosta Obvodného úradu v Starej Ľubovni Peter Sokol za Smer-SD a posledným z kandidátov je 28-ročný inšpektor obchodnej spoločnosti Michal Šipoš, ktorý kandiduje s podporou koalície KDH, SDKÚ-DS a SAS.
V Levoči sa o post primátora uchádzajú štyria kandidáti. „Na post primátora som prijala štyri kandidačné listiny, z toho tri kandidačné listiny predložili politické strany, resp. koalície politických strán, jednu kandidačnú listinu predložil nezávislý kandidát,“ uviedla zapisovateľka mestskej volebnej komisie v Levoči Gabriela Lisoňová. Dodala, že o post poslancov mestského zastupiteľstva v Levoči sa bude uchádzať celkom 90 občanov, z toho 30 kandidátov je nezávislých.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM