Tlačové správy

O príspevok z grantového programu Šariš ľuďom možno požiadať do 15. januára 2016

Pivovary Topvar v spolupráci s Komunitnou nadáciou Veľký Šariš vyhlásili ďalší ročník komunitného grantového programu Šariš ľuďom.

Ilustračný obrázok k článku O príspevok z grantového programu Šariš ľuďom  možno požiadať do 15. januára 2016
Zdroj: Dnes24.sk

Projekty, ktoré v Prešovskom regióne pomôžu podporiť rozvoj cestovného ruchu alebo zamestnanosť najmä žien, seniorov alebo telesne znevýhodnených sa môžu prihlasovať do 15. januára 2016. Na ich podporu je pripravených celkovo 16 000 €.

O podporu svojich projektov sa môžu uchádzať nadácie, neziskové organizácie, občianske združenia či neinvestičné fondy. Jednou z podmienok je, aby sa projekty realizovali v období od 1. marca do 31. augusta 2016 v rámci obcí a miest Prešovského kraja. Všetky projekty musia mať verejnoprospešný charakter a musia byť zamerané na osoby staršie ako 18 rokov.

„Veríme, že práve podpora rozvoja cestovného ruchu a zamestnanosti znevýhodnených skupín obyvateľov môže postupne prispievať ku skvalitneniu života ľudí v našom regióne. Tento prístup je súčasťou našej filozofie zodpovedného podnikania. Veríme, že ak sa bude dariť nášmu okoliu, bude sa dariť aj nám. Je to cesta k trvalo udržateľnému rozvoju a k vzájomnej prosperite,“ vysvetľuje Drahomíra Mandíková, riaditeľka pre firemné vzťahy a komunikáciu, Pivovary Topvar.

Predchádzajúci ročník programu Šariš ľuďom zaznamenal historický úspech z pohľadu prihlásených projektov. O grantový príspevok sa uchádzalo spolu 36 mimovládnych organizácií z 21 miest a obcí Prešovského kraja. Podporených bolo 11 projektov, ktoré priniesli do regiónu unikátne a zaujímavé festivaly či obnovu historických pamiatok a zapojili množstvo lokálnych obyvateľov.

Uchádzať sa o príspevok je možné vyplnením formulára, ktorý sa nachádza na www.pivovarytopvar.sk a na www.komunitna-velkysaris.sk a zaslaním ho poštou v obálke označenej názvom Šariš ľuďom na adresu Komunitná nadácia Veľký Šariš, Nám. Sv. Jakuba 26, 082 21 Veľký Šariš, alebo mailom na adresu komunitna@nextra.sk, s predmetom mailu Šariš ľuďom. Medzi najlepšie projekty, ktoré zároveň splnia kritériá štatútu, sa rozdelí suma 16 000 €. Viac informácií nájdete na www.pivovarytopvar.sk alebo http://www.komunitna-velkysaris.sk.

O príspevok z grantového programu Šariš ľuďom  možno požiadať do 15. januára 201
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM