Peter Handzuš Správy

Obce pri Kežmarku zasiahli lokálne povodne. Vo Vlkovej zaplavilo 30 domov

Prívalová voda sa v piatok večer prehnala niekoľkými obcami v blízkosti Kežmarku. V obci Vlková vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Obce pri Kežmarku zasiahli lokálne povodne. Vo Vlkovej zaplavilo 30 domov
Zdroj: Webnoviny.sk

„Za jeden a pol hodiny v piatok večer zatopilo 30 rodinných domov,“ opisuje situáciu v obci starosta Peter Bendík. Vo Vlkovej si ľudia odčerpávajú vodu zo svojich domov, odpratávajú bahno, zasahuje aj ťažká technika, aby sa obyvatelia dostali k domom. „V máji sme tu mali povodeň. Ešte sme ani pomaly nespočítali škody a teraz toto,“ hovorí starosta. Ten si zatiaľ netrúfol odhadnúť, aké veľké škody budú po tejto lokálnej povodni. „Dúfame, že už nebude pršať, ale predpovede hovoria niečo iné,“ dodáva Bendík.

Hasiči zasahovali aj v ďalších obciach v okolí Kežmarku. Privolali ich do Slovenskej Vsi, Starej Lesnej aj do Žakoviec. Na niektorých miestach sú hasiči stále a pomáhajú s odčerpávaním vody. Ako informovalo Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Kežmarku, situácia v týchto obciach nie je až taká vážna.

Cesta III. triedy medzi obcami Slovenská Ves a Spišská Belá v okrese Kežmarok je úplne uzavretá. V lokalite sa po povodni zosunula pôda. Obchádzku cez uličky obce Slovenská Ves riadi polícia, informuje operačné stredisko Krajského riaditeľstva PZ v Prešove.

Obce pri Kežmarku zasiahli lokálne povodne. Vo Vlkovej zaplavilo 30 domov
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM