Peter Handzuš Krimi

Obchod dohodli už na jeseň

B. Kollár a R. Weck dohodli obchod s lyžiarskym strediskom už na jeseň

Podnikateľ Boris Kollár sa na akvizícii lyžiarskeho strediska Park Snow Štrbské Pleso dohodol s Romanom Weckom, majiteľom spoločnosti Webis, s. r. o., už na jeseň tohto roka. „Dostal som od Romana Wecka ponuku, ktorá sa neodmieta. Zároveň zostávam v biznise, pretože sa stanem významným akcionárom Tatry Mountain Resorts (TMR),“ konštatoval v spoločnom stanovisku oboch podnikateľov Kollár.
Weck momentálne realizuje projekt lanovky v stredisku Jasná Nízke Tatry a zároveň je jedným z akcionárov spoločnosti TMR, pôsobiacej v oblasti cestovného ruchu na Slovensku. Prostredníctvom svojej firmy Webis podal najvyššiu ponuku aj pri predaji majetku SCR Veľká Rača v konkurze, čím toto lyžiarske stredisko na Kysuciach kúpil. Zároveň sa dohodol s Borisom Kollárom na odpredaji akcií 1. Tatranskej, a. s., ktorá prevádzkuje lyžiarske stredisko Park Snow Štrbské Pleso. Táto transakcia prebehne na dvoch úrovniach, platbou a výmenou za akcie TMR.
„Mojím cieľom pri tejto akvizícii je vytvoriť konkurencieschopnú skupinu stredísk na Slovensku,“ opísal svoje podnikateľské ciele Weck. V lyžiarskom biznise sa pohybuje už desať rokov, okrem iného bol aj pri najväčšom rozmachu Veľkej Rače. „Chcem, aby sa toto stredisko vrátilo na miesto, ktoré si zaslúži,“ dodal.
Štrbské pleso je podľa neho „spiaca krásavica“, ktorú treba už len zobudiť a vdýchnuť jej energiu. Weck sa netají úzkou spoluprácou s TMR v oblasti marketingu a propagovania Slovenska ako turistickej destinácie. „Chcem v tom pokračovať aj naďalej, pretože mám dobré skúsenosti z Jasnej,“ doplnil podnikateľ.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM