Martin Sýkora Rôzne

OBRAZOM: 13. Tradičný vianočný jarmok plný kultúry a vianočnej atmosféry

Už po 13. krát patrilo popradské námestie jarmoku, na ktorý sa pred vianočnými sviatkami všetci tešia. Tentoraz to bolo o hlavne o vianočných prianiach.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: 13. Tradičný vianočný jarmok plný kultúry a vianočnej atmosféry
Foto: Martin Sýkora

Jarmok s kultúrou a jedinečnou atmosférou

XIII. Tradičný vianočný jarmok bol plný programu a atrakcií. Návštevníci videli pravú podtatranskú zabíjačku, vnímali vôňu vareného vína a vianočného punču. Typické gastronomické špeciality a ich výrazná aróma sa miešala so zvukmi programu, ktorý sa odohrával v medzikostolí.

V programe sa predstavili SHOCK BAND, DH TATRAMAT, FS BYSTRINA, FS BATIZOVČAN, FS VARGOVČAN, DFS VENČEK, TRAJA Z RAJA, OTTO WEITER a ANDREA FISHEROVÁ, rozprávky ŽIVÝ DARČEK a TAJNÝ ŽIVOT MAZNÁČIKOV

XIII. Tradičný vianočný jarmok v Poprade
19
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Deti z popradských škôl vytvorili uličku vianočných prianí

Na Námestí sv. Egídia v Poprade pribudlo 14 ozdobených vianočných stromčekov. Postarali sa o to deti z popradských škôl, ktoré tak vlastnoručne vyrobenými ozdobami spestrili vianočnú výzdobu v meste.

„Táto myšlienka sa minulý rok ujala a teraz sa prihlásilo ešte viac škôl. Zapojiť deti, učiteľov a vytvárať komunitu je výborný nápad. V tomto roku mohli deti a školy navyše zavesiť na stromček aj svoje želania. Keďže sa blížia Vianoce a ľudia ich majú v tomto čase veľa, mohli by sme túto uličku pomenovať uličkou želaní. Každý, kto tadiaľ prejde a bude si niečo želať, tak sa mu to do troch dní splní,“ doplnil s úsmevom 1.viceprimátor Igor Wzoš.

V spoločností učiteľov sa o ozdobovanie stromčekov postarali predovšetkým deti. „Použili sme drevené paličky, bielu farbu a šišky. Vznikli z toho lyže, anjeli a rôzne ozdôbky. Mojim jediným želaním v tejto uličke želaní je, aby sme boli všetci zdraví,“ poprial si Jakub Richard Danilo. „Náš stromček je ekologický, ozdoby sme vyrábali zo starých kabátov a igelitových vrecúšok. Mojim prianím je, aby každý prežil krásne Vianoce,“ doplnil ďalší malý kreatívec Šimon Kožár.

Medzi prianiami, ktorými deti i celé školy ozdobili stromčeky, nechýba prianie na predĺženie veľkej prestávky či vybudovanie nového detského ihriska.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM