Peter Handzuš Krimi

OBRAZOM: Daždivé počasie sa podpísalo pod viacero nehôd na diaľnici

Skoro počas každého silnejšieho dažďa sa vodiči na diaľnici pod Tatrami presviedčajú, ako ľahko možno dostať aquaplaning. Niekedy to, žiaľ, neskončí len zvýšením adrenalínu v krvi.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Daždivé počasie sa podpísalo pod viacero nehôd na diaľnici
Zdroj: Dnes24.sk

Na severnej D1 mali vo štvrtok plné ruky práce hasiči aj policajti. Na záberoch asistenčnej služby Tatry-SOS si môžete pozrieť, ako to vyzeralo počas dňa, keď na mokrej vozovke došlo k viacerým nehodám. Nehody sa stali aj na ceste č. 1/18. Po diaľnici popoludní jazdili policajné autá, ktoré majákmi upozorňovali vodičov, aby znížili rýchlosť.

Asi najhrozivejšie vyzerala nehoda, keď kamión skončil na diaľnici čiastočne v protismere. Luxusné auto na vodou zaliatej vozovke začalo plávať a dvakrát vrazilo do návesu kamióna pred sebou. Tomu, aby sa stalo nejaké nešťastie, zabránili stredové zvodidlá. Inak by sa nákladné auto poľahky dostalo do protismerného profilu diaľnice.

Vodiči jazdiaci častejšie medzi Liptovským Mikulášom a Popradom dôverne poznajú niekoľko úsekov, kde si treba dávať počas dažďa veľký pozor. Doslova potoky vody sa zvyknú valiť v kopci medzi Važcom a Štrbou, ale tiež aj o pár kilometrov ďalej, medzi Východnou a Važcom.

Prívaly vody na tejto diaľnici sme zažili presne pred mesiacom. Pozrite si video.

Obrazom: Daždivé počasie sa podpísalo pod viacero nehôd pod Tatrami
1
Galéria
Obrazom: Daždivé počasie sa podpísalo pod viacero nehôd pod Tatrami
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM