Peter Handzuš Iné športy

OBRAZOM: Nočná hasičská súťaž vo Štôle

V sobotu 22.8.2015 sa podtatranská obec Štôla opäť po roku stala dejiskom stretnutia hasičov takmer z celého Slovenska. Miestny Dobrovoľný hasičský zbor pripravil 2. Ročník Nočnej hasičskej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Nočná hasičská súťaž vo Štôle
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Pekne prostredie, krásne pripravená trať a zázemie prilákali do tréningového areálu DHZ Śtôla 32 hasičských tímov, ktoré súťažili v 3-och kategóriách, takže diváci mali počas večera možnosť vidieť celkovo 52 požiarnych útokov. Muži súťažili v dvoch kategóriách- SPORT- na tenšie športove hadice, kde si víťaz odniesol finančnú prémiu 200 eur a krásny pohár a v kategórii KLASIK- na širšie- tzv, zásahové hadice, kde sa víťaz mohol tešiť zo 100 eurovej finančnej prémie. Źeny sa pobili o víťazstvo a finančnú premiu 70 eur. Celkovo bolo na prémiách pre najlepšie družstva vyčlenených 800 eur, tato suma prilákala pod Tatry špičkové požiarne družstva nielen z východného Slovenska ale aj z iných krajov.

Počas jasnej ale relatívnej chladnej noci v mužskej kategórii SPORT zlyhalo viacero favoritov, víťazstvo si nakoniec vybojovali hasiči zo Žakoviec /KK/ s výsledným časom 15.36s pred Revučkou /RV/ 15,54s. a domácim týmom Štôla B /PP/ ktorý dosiahol čas 15.67s.

V kategórii KLASIK sa presadil jeden z favoritov – hasiči z Bobrovčeka /LM/, ktorí s výsledným časom 15.76s zvíťazili pred Nižnými Ružbachmi /SL/ 15.79s. a domácim výberom B s časom 16.84s.

V ženskej kategórii sa z víťazstva nakoniec tešili dievčatá z Bijacoviec /LE/ s výsledným časom 20.09s pred Spišským Štvrtkom /LE/ 20.44S a tímom MIER Spišská Nová Ves /SN/ 23.19s.

Súťaž spestrovala aj projekcia na platne , kde boli premietane všetky požiarne útoky naživo, podsvietená základňa ako aj kaďa na vodu spravili krásny vizuálny dojem, ktorí si pochvaľovali nielen súťažiaci ale aj diváci. Na záverečnom odovzdávaní cien si najlepšie timy rozdelili finančne prémie, krásne poháre ako aj darčekové predmety od jedného so sponzorov a s dojmom pekne prežitej noci s hasičským športom sa pobrali do svojich domovov.

Pozrite si aj fotografie v ďalšej galérii.

Mgr. Martin Stromko – veliteľ DHZ Štôla

Nočná hasičská súťaž vo Štôle
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM