Peter Handzuš Hokej

OBRAZOM: Takto si poradili Popradčanky s Petržalkou

V 15. kole 1. ligy žien pricestovali na zápas pod Tatry ženy z Petržalky. Proti silným Popradčankám nastúpili bez viacero skúsených hráčok a tak si domáce hráčky poľahky vylepšili štatistiky.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Takto si poradili Popradčanky s Petržalkou
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V drese Popradu nastúpili všetky tri legionárky aj Janka Čulíková, ktorá odohrala prvý ligový zápas po operácii kolena. Po dlhšom čase sa do popradského dresu obliekla Slávka Gáboríková, hráčka, ktorá bola povestná svojou tvrdou strelou. „Pre mňa je to také príjemné prekvapenie, pretože poznám silu Slávky. Ešte v minulosti som ju mal v Benešove u Prahy na medzinárodnom kempe. Je v nej veľký potenciál, verím pevne, že dostane chuť do prípravy. Keď bude optimálne pripravená, bude patriť medzi špičky,“ povedal o novej posile Popradu tréner Skokan.

Od úvodu sa Popradčanky do súperiek zahryzli a prvá strela na bránu skončila gólom. Aj keď sa dievčatá z Petržalky dostali pred domácu brankárku Caroline Lambert, nedokázali si vypracovať šancu, z ktorej by skórovali. „My sme dnes hrali s dievčatami ktoré máme, nazvem to také béčko. Dali sme príležitosť 14-ročnému dievčaťu, ktoré hrá hokej dva roky. Nemáme tím v takom stave dnes, aby sme mohli hrať s majstrom Slovenska, to je všetko. Ale zase hovorím, dievčatá musia mať hokej, musia ho hrať, musia sa učiť všetky tie systémy, všetky tie veci, ktoré to prináša, ktoré tréner povie a jedine v zápase to dokážete urobiť. 10:0 je katastrofa, ale myslím si, že s týmto tímom je to v pohode,“ povedal po vysokej prehre v Poprade Roman Varga, tréner HC Petržalka 2010 Bratislava.

Naopak, spokojný s výhrou bol domáci tréner. „K zápasu stačí povedať len jednu vec, že dievčatá si z chuti zahrali. Myslím si, že nám to prospelo, že sme hrali dva prípravné zápasy s Poľskou reprezentáciou a to je vidieť, že sú rozohrané, že sú v tempe, zastrieľali si. Petržalka neprišla v kompletnom zložení to je pravda, ale aj tak si myslím, že výkon ktorý predviedli, si zaslúži poďakovanie, tak verím že to bude pokračovať ďalej,“ skonštatoval tréner ŽHK Poprad Milan Skokan.

ŽHK Poprad – HC Petržalka 2010 Bratislava 10:0 (4:0, 3:0, 3:0)
Góly: 1. 55. Herichová, 2. 17. 45. Čulíková, 9. Drdáková, 22. 32. Krajňáková, 40. Obercianová, 53. Gorecká

ŽHK Poprad - HC Petržalka 2010 Bratislava 10:0
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
ŽHK Poprad - HC Petržalka 2010 Bratislava 10:0
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM