Peter Handzuš Správy

OBRAZOM: Takto vyzerala Benátska noc na Štrbskom Plese

V sobotu 19.7.2014 sa okolie prístavu člnkov Štrbského plesa zmenilo na tatranské Benátky. Komorné, kultúrne podujatie Benátska noc navštívilo podvečer a večer viac ako 1300 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Takto vyzerala Benátska noc na Štrbskom Plese
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Návštevníci si užili jediné takéto podujatie aktuálnej letnej sezóny aj vďaka príjemnému počasiu vyskúšali člnkovanie, ušiam ulahodili nádherné tóny harfy aj vystúpenie kapely Bloom.

Lámanou slovenčinou sa po celý večer ozýval návštevníkom Štrbského Plesa „taliansky“ umelec v barokovom šate a sprevádzal ich ako moderátor príjemným večerom v štýle talianskych Benátok. Aj toto bola Benátska noc, prvé a toto leto aj jediné podujatie svojho druhu organizované po mnohých rokoch.

„Kúpeľní hostia na Štrbskom Plese pred viac ako štyridsiatimi rokmi zažívali kultúrne večery pri hladine plesa. Históriu sme obnovili a novodobú Benátsku noc si u nás užilo viac ako 1300 ľudí. S prvým ročníkom sme veľmi spokojní a opäť o rok sa naši návštevníci môžu tešiť na „Benátky“ po slovensky“, povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Na hladinu Štrbského plesa sa vyplavilo 150 lodí a spoločné člnkovanie si vychutnalo viac ako štyri stovky návštevníkov. Atmosféru večera príjemne dotváral pár v dobových barokových kostýmoch aj atraktívne zrkadlové sochy, ktoré nik neobišiel bez toho, aby sa pri nich nezvečnil. Do ďaleka sa rozplývala vôňa grilovaných rýb a popíjalo sa lahodné víno. Tóny harfy aj vystúpenie kapely Bloom spravili tento večer nezabudnuteľným.

Ten kto sa uplynulú sobotu rozhodol ísť vo dvojici, s rodinou, alebo s priateľmi na Štrbské Pleso si vychutnal osobitý večer v príjemnej komornej atmosfére, na ktorý sa nezabúda. Toto leto bol síce len jediný, ale treba veriť, že o rok si ich návštevníci Tatier vychutnajú možno viac.

Benátska noc na Štrbskom Plese
30
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM