Peter Handzuš Kultúra

OBRAZOM: V piatok začal už 61. ročník folklórneho festivalu Východná

Pod Kriváňom v hornoliptovskej obci Východná sa dnes začína 61. ročník najstaršieho, najväčšieho a najprestížnejšieho folklórneho festivalu na Slovensku. Oddnes do nedele 5. júla sa vo viac ako 50 tematických programových blokoch predstaví na pódiách amfiteátra vyše 2000 účinkujúcich.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: V piatok začal už 61. ročník folklórneho festivalu Východná
Zdroj: TASR

„Tento ročník sme popretkávali množstvom sprievodných podujatí. Pre ilustráciu stačí spomenúť desiatku domov tanca. Celovečerné programy pripomenú viaceré veľké osobnosti folklóru – Martina Ťapáka či Vladimíra Urbana. Diváci sa môžu tešiť na skvelých zahraničných hostí,“ pozýva riaditeľ programovej rady Pavol Pitoňák.

Zároveň sa pristavil pri novinke v podobe zavedenia vstupného do areálu. „Jediným zámerom je zvýšiť pohodlie a bezpečnosť návštevníkov. Veríme, že vybudovanie oplotenia okolo celého areálu a v porovnaní s inými podobnými akciami stále iba symbolické vstupné posunú kvalitu služieb na vyššiu úroveň,“ vysvetlil.

„Samotné prípravy zabrali dlhých deväť mesiacov. Štartová horúčka je už značná, adrenalín stúpa, no otvárame brány s presvedčením, že sme najväčší sviatok slovenského folklóru nachystali po všetkých stránkach a splníme oprávnene veľké očakávania verných návštevníkov i účinkujúcich,“ dodal Pitoňák.

V piatok začal už 61. ročník folklórneho festivalu Východná
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM