Martin Sýkora Správy

Obyvatelia najväčšieho popradského sídliska s tradičným jarným problémom

Vždy keď príde oteplenie a po zime začne na dvere klopať jar, obyvatelia popradského sídliska Juh III začnú tŕpnuť. Voda im totiž aj tentoraz strpčila život.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia najväčšieho popradského sídliska s tradičným jarným problémom
7
Galéria
Zdroj: Facebook

O situácii na sídlisku Juh III v Poprade v období lámania sa zimy na jar vedia miestni obyvatelia svoje. S každoročným topením sa snehu na susediacich poliach a následnom vpádu vody do sídliska tŕpnu, či im veľké množstvo vodného živlu nespôsobí škodu na majetku.

„Takéto stavy sa nedajú riešiť? Ako má občan na Rastislavovej chodiť? Nánosy blata zahrnuli chodníky, parkoviská, či zastávky MHD,“ informoval nás prostredníctvom sociálnej siete obyvateľ sídliska Rastislav Zbell, ktorý nám zároveň poslal fotky z 11. marca.

Mesto Poprad sa s problémom trápi už niekoľko rokov. Zatiaľ sa ho však nepodarilo úspešne vyriešiť. „Zo strany Správy mestských komunikácií boli uvoľnené a prečistené dažďové vpusty v dotknutej lokalite a to ul. Rastislavova, MPČĽ, Šoltésovej, Podjavorinskej, Novomeského a Jesennej. Tieto miesta počas topenia snehu pravidelne SMK kontroluje,“ informoval hovorca popradskej radnice Marián Galajda. Každoročne sa opakujúcou situáciou sa zaoberali aj poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ). „Poslanci MsZ zároveň s cieľom zabezpečiť ochranu majetku od prívalových vôd realizáciou protipovodňových opatrení na Rastislavovej ul.– schválili 14 tisíc eur na vypracovanie projektovej dokumentácie,“ dodal Galajda.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM