Martin Sýkora Rôzne

Obyvatelia Spišskej Belej budú mať kultúrnejšie prostredie: Radnica rekonštruovala kinosálu

Nielen kino, ale aj spoločenské podujatia budú v Spišskej Belej v novom šate. Magistrát sa rozhodol opraviť miestnu ustanovizeň.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia Spišskej Belej budú mať kultúrnejšie prostredie: Radnica rekonštruovala kinosálu
Zdroj: TASR

Kinosála v meste Spišská Belá prešla postupnou rekonštrukciou. Od marca sa začalo v jej priestoroch s kompletnou výmenou elektroinštalácie a svietidiel na chodbách a schodisku, k nej pribudla výmena podlahy na pódiu a vymaľovanie stien. Za rekonštrukciu mesto doposiaľ zaplatilo 3260 eur z vlastného rozpočtu.

„V súčasnosti je najnutnejšia rekonštrukcia ukončená, avšak plánujeme ešte výmenu niektorých vnútorných dverí a tiež výmenu dlažby na vonkajšom vstupnom schodisku,“ uviedla PR manažérka Alexandra Olekšáková.

V budove sa v súčasnosti nepremietajú žiadne filmové predstavenia, napriek tomu zostal názov kinosála v meste zaužívaný aj naďalej. Podľa Olekšákovej sú priestory často využívané na iné kultúrne a spoločenské príležitosti. „Stáva sa, že dopoludnia v nej prebieha tradičné podujatie mesta, napr. žiacka spevácka či recitačná súťaž a hneď popoludní sa v nej odohrá koncert,“ vysvetlila Olekšáková. Kinosála ponúka 168 miest na sedenie.

Jej zmodernizované priestory budú pre verejnosť opäť prístupné už budúci týždeň v piatok 29. apríla. „Odohrá sa tu divadelné predstavenie Veselé paničky windsorské od Williama Shakespeara. Pripravilo ich divadlo zo Spišskej Belej Theatrobalans,“ ozrejmila Olekšáková.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM