Peter Handzuš Krimi

Od blamáže s organizovaním deaflympiády v Tatrách prešli dva roky. Vyšetrovanie sa stále neskončilo

Od plánovaného začiatku deaflympiády na Slovensku, z ktorej nakoniec nič nebolo, uplynú 18. februára dva roky. Za medzinárodnú blamáž má byť zodpovedný bývalý šéf Slovenského deaflympijského výboru Jaromír R., na krku má obžalobu za spreneveru aj obvinenie z podvodu.

Ilustračný obrázok k článku Od blamáže s organizovaním deaflympiády v Tatrách prešli dva roky. Vyšetrovanie sa stále neskončilo
Zdroj: Dnes24.sk

Za spreneveru 1,6 milióna eur odsúdili Jaromíra R. vlani v novembri na 13 rokov väzenia, spoluobžalovaného košického notára Stanislava F. na 14 rokov, navyše mu zakázali vykonávať notárske povolanie na desať rokov. Rovnaký trest dostali aj júni 2011, odvolací súd však verdikt zrušil a Okresný súd v Banskej Bystrici rozhodoval znovu. Ani novembrový rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Spreneverené peniaze mali slúžiť na organizáciu športového podujatia.

„Vyšetrovanie zatiaľ nebolo ukončené,“ povedala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová o stíhaní za podvod, z ktorého obvinili Jaromíra R. Podľa polície si na financovanie 17. zimných deaflympijských hier a ďalších súťaží pre nepočujúcich napožičiaval približne 12,5 milióna eur. Na dohodnutý účel ich však nepoužil.

Jaromíra R. zadržali vo februári 2011 na hraničnom priechode v Rusovciach. Odvtedy je vo väzbe. O deaflympiáde na Slovensku sa začalo častejšie hovoriť v roku 2008, kedy prvýkrát prenikli informácie o obavách z nezvládnutia organizácie. 17. zimné deaflympijské hry zrušili týždeň pre ich plánovaným začiatkom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM