Monika Vengrínová Rôzne

Od soboty bude po Poprade premávať vláčik: Kade povedie jeho trasa a kedy sa môžete previezť?

Už v sobotu 13. júna sa avizovaná novinka stane v Poprade skutočnosťou. Po tom, ako sa prví cestujúci mohli vo vláčiku previezť na Deň detí, so začiatkom letnej sezóny sa vláčik rozbehne naplno. Kedy a kade bude Popradčanov i turistov prevážať?

Ilustračný obrázok k článku Od soboty bude po Poprade premávať vláčik: Kade povedie jeho trasa a kedy sa môžete previezť?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

O pripravovanej novinke v našom meste sme vás informovali pred mesiacom. Dnes sa vláčik v Poprade stal skutočnosťou. Prvých cestujúcich previezol v rámci osláv Dňa detí, pre všetkých tých, ktorí jazdu v tento deň nestihli, však máme dobrú správu. Od soboty 13.júna bude vláčik premávať po našich uliciach pravidelne.

Vláčik premáva počas letnej turistickej sezóny v pravidelných hodinových intervaloch z Námestia sv. Egídia (parčík za informačnou kanceláriou) cez akvapark do Spišskej Soboty a späť denne okrem stredy vždy od 10:00 do 18:00. (vláčik nepremáva o 13:00 hod.) Cestovné v turistickom vláčiku je 1.- €/osoba.

„Nevylučujeme, že sa trasa v budúcnosti rozšíri aj do ďalších mestských častí, napríklad do Veľkej. Chceme hlavne, aby sa ľudia, ktorí vo vláčiku budú sedieť, dozvedeli čo najviac o našom meste,“ uviedol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko s tým, že na požiadanie na niektorých miestach vláčik i zastaví.

Ten, ktorý bude premávať po Poprade, je zatiaľ prenajatý zo Ždiaru. Financovať ho bude popradský akvapark, ak sa však táto atrakcia v meste osvedčí, mesto uvažuje do budúcnosti o kúpe vlastného vláčika, ktorý by sa dal využiť i na viaceré marketingové aktivity.

Aktuálny mesačný nájom vláčika predstavuje sumu 2 500 eur, pričom nákup nového by stál 80 tisíc eur. Koľko bude stáť jazda zatiaľ jasné nie je, mesto však chce dohliadnuť, aby cestovné nebolo príliš vysoké.

Trasa turistického vláčika Popradom
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM