Martin Sýkora Správy

Od stredy bude na horách silný vietor: Meteorológovia vydali výstrahu

Počasie v horách v súčasnosti romantických jesenným prechádzkam veľmi nepraje. Turistom i návštevníkom bude pohyb v horách 2 dni komplikovať silný vietor.

Ilustračný obrázok k článku Od stredy bude na horách silný vietor: Meteorológovia vydali výstrahu
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu a vo štvrtok dopoludnia bude pohyb vo vysokohorskom teréne návštevníkom komplikovať silný vietor. Meteorológovia preto vydali výstrahu prvého stupňa pre celú tatranskú a podtatranskú oblasť.

1. stupeň výstrahy upozorňuje na jav, ktorý môže spôsobiť relatívne malé nebezpečenstvo, škody na majetku menšieho rozsahu. Môže sa vyskytnúť aj niekoľkokrát do roka.

„Prevažne veľká oblačnosť a miestami, najmä v severnej polovici Slovenska, dážď alebo prehánky. Neskôr ubúdanie zrážok a prechod k premenlivej oblačnosti. Zrána na hrebeňoch Tatier, k večeru už od cca 1100 m sneženie. Najvyššia denná teplota 8 až 13, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 6 st.,“ predpovedali odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Teplo v horách určite nebude. Teplota sa vo výške 1500 m priblíži k nule a postupne sa bude ochladzovať. Vietor príde tradične od západu. „Od západu postupne západný až severozápadný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami až 14 m/s (50 km/h). Na hrebeňoch hôr silný až búrlivý vietor,“ dodali meteorológovia, ktorí predpovedajú na niektorých miestach aj slabé zrážky na úrovni 0 až 6 mm, od cca 1400 m 1 až 5 cm snehu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM