Peter Handzuš Rôzne

Odborníci budú v Kežmarku diskutovať o ikonografii Tatier

V Kežmarku sa dnes koná medzinárodná odborná konferencia o ikonografii Tatier. Na konferencii odznie aj prednáška o najstaršom vyobrazení Vysokých Tatier.

Kežmarok a Vysoké Tatry, Najstaršie vyobrazenie Tatier, Ikonografia Tatier – prejav kultúrnosti minulej, prítomnej i budúcej sú témy prednášok, ktoré dnes odznejú v Dome slovensko-poľského stretávania Euroregiónu Tatry v Kežmarku na medzinárodnej odbornej konferencii Ikonografia Tatier.

Konferencia sa koná v rámci projektu Stretnutie siedmich kultúr poľsko-slovenského pohraničia „Od Ladislava Medňanského po Jana Kanty Pawluskiewicza“. Počas konferencie odznejú aj prednášky na témy Propagácia Vysokých Tatier vo fotografii, Kartografický obraz Tatier, Tatranské panorámy v minulosti a dnes, Porovnanie panorám z prelomu 19. a 20. storočia so súčasnými fotografiami Tatier či Jaskyne a jaskyniari tatranskej oblasti v súvislostiach s históriou jaskyniarstva na Slovensku.

Projekt Stretnutie siedmich kultúr poľsko-slovenského pohraničia „Od Ladislava Medňanského po Jana Kanty Pawluskiewicza“ je spolufinancovaný Európskou úniou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľská republika – Slovenská republika 2007–2013.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM