Monika Vengrínová Rôzne

Odborníčka na nechtový dizajn: Ženy pod Tatrami majú odvahy dosť, chcú byť krásne a in

Upravené ruky a nechty sú klenotmi každej ženy. V čom však spočíva tajomstvo krásnych a zdravých nechtov? Spýtali sme sa priamo odborníčky spod Tatier, ktorá vie, ako na ženské ruky.

Ilustračný obrázok k článku Odborníčka na nechtový dizajn: Ženy pod Tatrami majú odvahy dosť, chcú byť krásne a in
Zdroj: Dnes24.sk

Viera Mlynárová sa nechtovému dizajnu venuje osem rokov. O dva roky menej vlastní salón, kde robí nechty množstvu spokojných zákazníčok. Popri tom pracuje ako technológ pre nechtový dizajn.

„V nechtovom dizajne je momentálne in úplne všetko. Stačí len popustiť uzdu svoje fantázii a snažiť sa byť inovatívna. Najväčšou novinkou sú však elastické metalické nálepky,“ prezradila Vierka s tým, že jej zákazníčky preferujú jej fantáziu a neustále si žiadajú novinky. „U mojich klientok je výnimočné, ak nechcú hit,“ usmieva sa.

Ako tvrdí, ženy majú iné požiadavky ako v minulosti, nakoľko trend sa neustále mení. Ona sama sa, podľa vlastných slov, snaží byť tou, ktorá určuje trendy a je inovatívna. Neustále sa tak vzdeláva v novinkách, školí sa, učí sa nové techniky a napreduje, pretože doba si to vyžaduje.

Ženy u nás pod Tatrami, podľa nej, majú odvahy dosť. Chcú byť krásne a in. A aká je tohtoročná jeseň, čo sa farieb a tvarov týka? „Moderné sú akékoľvek tvary a všetky farby. Jednoducho, proti gustu žiadny dišputát. Momentálne však letí bordová farba a krátke nechtíky“ vysvetlila nechtová dizajnérka, ktorá sa riadi mottom „Ženy bez nechtov nevedia žiť“.

Ako sa však starať o tie prírodné? Vierka radí najmä správne pilnikovať a používať odlakovač bez acetónu a v zime rukavice. Nezabúdať na podkladový lak a veľa hydratovať. Čo sa týka umelých nechtov, tam dizajnérka odporúča zveriť sa do rúk odborníka, ktorý je najlepší na všetko.

Ak chceme mať aj pekné ruky, za najdôležitejšiu považuje hydratáciu. „Tiež rozhodne neodporúčam používať nožničky. Tých sa treba vyvarovať ako na nechty, tak i na ich okolie. No a pri používaní saponátov je potrebné používať rukavice,“ uzavrela Vierka a dodala, že rast a pevnosť nechtov môžeme podporiť i správnou výživou, a to zinkom a vápnikom.

foto zdroj: archív VM

Nechty od dizajnérky Vierky sú priam umeleckými dielami
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM