Peter Handzuš Rôzne

Odpočívadlo Štrba sprístupnia v júli. Po štyroch rokoch

Už od 1. júla by mohli motoristi začať využívať diaľničné odpočívadlo Štrba, ktoré je najvyššie položeným diaľničným odpočívadlom na Slovensku.

// „Predpokladáme, že po úspešnom kolaudačnom konaní, ktoré prebehlo minulý týždeň, bude odpočívadlo Štrba od 1. júla slúžiť motoristickej verejnosti,“// uviedla investičná riaditeľka Národnej diaľničnej spoločnosti Viktória Chomová.

Diaľničný úsek Važec – Mengusovce, ktorého súčasťou je aj odpočívadlo Štrba, bol pritom spustený do prevádzky už pred štyrmi rokmi. To, že odpočívadlo Štrba motoristi nemohli doteraz využívať, Chomová zdôvodnila tým, že neboli ukončené všetky práce zo strany zhotoviteľa.

Odpočívadlo však aj po otvorení nebude disponovať širšou vybavenosťou. Nebude tam zatiaľ ani motorest, ani čerpacia stanica. Výstavbu vybavenosti odpočívadiel totiž NDS rieši samostatne a zabezpečuje až po dobudovaní a skolaudovaní samotného odpočívadla.

// „Až následne samostatnou verejnou obchodnou súťažou prenajímame odpočívadlá na výstavbu ďalšej vybavenosti,“// uviedla Chomová. Odpočívadlo Štrba muselo od otvorenia úseku diaľnice D1 Važec – Mengusovce čeliť rôznym krádežiam a došlo tam aj k zničeniu zariadenia.

Poprad24/tasr Foto: Marián Handzuš

strba_parkovisko
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM