Monika Vengrínová Krimi

Ohnivá dráma: Požiar šíriaci sa z rómskej osady spálil celý kopec nad dedinou!

Hasiči z Popradu, Spišskej Novej Vsi, Levoče a z Vysokých Tatier čelili dramatickým chvíľam. Nad obcou totiž museli hasiť požiar šíriaci sa v smere od rómskej osady na kopec. Silný vietor navyše zapríčinil, že došlo ku kumulovaniu požiaru smerom k lesu!

Ilustračný obrázok k článku Ohnivá dráma: Požiar šíriaci sa z rómskej osady spálil celý kopec nad dedinou!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Požiar trávy v katastri obce Jánovce bol nahlásený v sobotu o 12:06, pričom k haseniu boli vyslané jednotky z Popradu a nezávisle i zo Spišskej Novej Vsi a z Levoče, nakoľko požiar bol na hranici Prešovského a Košického kraja.

„Požiar sa šíril v smere od rómskej osady na kopec, keďže však fúkal silný vietor, došlo ku kumulovaniu požiaru smerom k lesu, preto veliteľ zásahu povolal na pomoc aj ďalšie jednotky z Vysokých Tatier a z Levoče,“ uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Prešov.

Ako dôstojník ďalej informoval, z dôvodu fúkania silného vetra a rýchleho šírenia požiaru bol založený aj protipožiar v dĺžke asi tristo metrov, ktorý utlmil pôvodný požiar v jeho smere. „Požiar sa podarilo uhasiť približne dvadsať metrov pred lesným porastom, preto nebola vyčíslená žiadna škoda,“ uviedol operačný dôstojník s tým, že jeho príčinou bolo úmyselné zapálenie alebo hra s ohňom, pravdepodobne v rómskej osade. Príčina je stále v štádiu vyšetrovania.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM