Peter Handzuš Rôzne

Oprava cesty I/67 Dubina - Hranovnica.

Dobrá správa pre vodičov. Od 25. októbra by mala byť doprava na ceste I/67 medzi Kvetnicou a Hranovnicou obnovená na obdobie zimnej sezóny.

Už niekoľko mesiacov je uzatvorená cesta I/67 medzi Dubinou a Hranovnicou a tak vodiči cestujúci z Tatier na juh musia používať obchádzkovú trasu cez Spišské Bystré. Táto trasa je však prejazdná len pre osobnú dopravu. Vodiči nákladnej dopravy museli do začiatku októbra, kym bol sprejazdnený kalamitou zasiahnutý horský prechod Čertovica, využívať obchádzku až cez Donovaly.

K poškodeniu vozovky došlo v dôsledku trvalých dažďov na začiatku júna tohto roka. Dažďová voda stekajúca z kopcov podmyla cestu a polovica profilu cesty s násypom sa zosunula dole svahom.

Predmetom rekonštrukcie cesty je stabilizácia cestného telesa výstavbou oporných múrov založených na pilótach, úprava priepustov, úprava cesty v nevyhnutnom rozsahu a zaistenie svahov pletivom proti padaniu skál. Na stavbe prebiehajú práce súvisiace so sanáciou cesty.

Stavba by mala byť ukončená v júli 2011. Od 25.10. 2010 bude doprava pustená cez cestu, doprava bude pustená celú zimu a na jar sa cesta čiastočne uzatvorí, doprava bude vedená polovičným profilom.

Táto informácia určite poteší pred zimou všetkých vodičov, ktorí využívajú túto cestu spájajúcu Tatry s juhom Slovenska.

Informácie pre Porad24 poskytla Mgr. Iveta Fedorová zo Slovenskej správy ciest.

Oprava cesty I/67 Dubina - Hranovnica.
1
Galéria
pp_cesta_dubina
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM