Martin Sýkora Rôzne

Opravovať sa budú mosty a nebezpečné zosuvy: Župa investuje do infraštruktúry

Prešovský samosprávny kraj v tomto roku investuje do regionálnych ciest veľký balík peňazí. Za milióny eur sa budú opravovať mosty a sanovať nebezpečné zosuvy.

Ilustračný obrázok k článku Opravovať sa budú mosty a nebezpečné zosuvy: Župa investuje do infraštruktúry
Zdroj: Dnes24.sk

V regióne by sa mali opravovať nielen cesty, ale aj viaceré mosty, ktoré sú v havarijnom stave a rovnako sanovať nebezpečné zosuvy a iné bodové závady, ktoré môžu ohrozovať dopravu.

Dôkladná príprava prác

„Viaceré cestné mosty sa dočkajú rekonštrukcie. Počítame so sumou takmer 2,5 milióna eur na opravu mostných objektov. Z väčších investícií nad 500 tisíc eur spomeniem napríklad Komárov, Podolínec a Jezersko. Ďalších 1,9 milióna by malo ísť do sanácie zosuvov, najväčšími akciami sú Kokošovce- Sigord, Varechovce, Pavlovce a Jarabina. Ide o pomerne náročné opravy s dlhšou dobou realizácie, preto ich musíme dôkladne pripraviť,“ dodal predseda PSK Peter Chudík.

Opravy mostov 06/2017
2
Galéria

Mosty podmyla voda

S finančnou podporou PSK sa bude rekonštruovať 6 mostov a sanovať zosuvy na 9-tich najproblematic­kejších úsekoch v kraji. „Vybrané mostné objekty sú v havarijnom stave. Vo väčšine prípadov je to spôsobené povodňami, ktoré odplavili opevnenie, opory a podmyli konštrukciu. Taký je prípad v Jezersku alebo aj Podolínci. Podobne je to aj so zosuvmi, ktoré spôsobujú komplikácie a ohrozujú bezpečnosť cestnej premávky,“ konkretizoval Jozef Havrila, poverený vedením Správy a údržby ciest PSK.

Pod Tatrami sa budú opravovať:
Most v Jezersku, okres Kežmarok – v zlom stave je v dôsledku pôvodní
Most v Podolínci, okres Stará Ľubovňa – objekt podmyla voda a narušila opory a nosné konštrukcie mosta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM