Správy

Orlica Anička sa opäť ozvala: Nachádza sa pri lokalite, ktorá patrí medzi najviac znečistené v Afrike

Posledné dni kvôli nepriazni počasia pozície z jej GPS nedostávali. Teraz však Tatranskom národnom parku vedia, že orlica Anička sa opäť ozvala. Nachádza sa pri lokalite, ktorá patrí medzi najviac znečistené v Afrike.

Ilustračný obrázok k článku Orlica Anička sa opäť ozvala: Nachádza sa pri lokalite, ktorá patrí medzi najviac znečistené v Afrike
Zdroj: TASR

Orlia samička Anička, ktorej putovanie na zimovisko do Afriky môže verejnosť sledovať na internete, je už v centrálnej Zambii.

„Pre daždivé počasie sme od našej orlice posledné dni nedostávali žiadne GPS pozície. Naposledy sme ju lokalizovali v blízkosti hraníc Demokratickej republiky Kongo a Zambie,“ uviedol riaditeľ Správy Tatranského národného parku Pavol Majko.

V nedeľu 22.11. sa Anička opäť ozvala. Nabrala južný kurz a teraz je už v centrálnej Zambii, severne od mesta Kabwe. Širšie okolie tohto mesta je známe ťažbou veľkého množstva farebných kovov, napr. olovených rúd a preto patrí medzi najviac znečistené územia Afriky. „Sú to už dva mesiace aj týždeň ako Anička 16. septembra vyštartovala spod Tatier do Afriky,“ uzavrel Majko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM