Monika Vengrínová Rôzne

Osobnosti o obľúbených zákutiach v našom okolí: Kde si to zamiloval olympionik Adam Žampa?

Mesto Poprad a aj jeho okolie má rozhodne veľa pekných zákutí. Obľúbené miesta v našom regióne majú aj známe tváre. V našom novom seriáli nás s nimi oboznámia. Dnes sme si zobrali na paškál známeho športovca Adama Žampu.

Ilustračný obrázok k článku Osobnosti o obľúbených zákutiach v našom okolí: Kde si to zamiloval olympionik Adam Žampa?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Úspešný lyžiar a olympionik Adam Žampa je Tatranec telom aj dušou. Miluje hory a Vysoké Tatry sú jeho domovom. Tri miesta má však v Tatrách radšej, ako ostatné. Prečo?

„Moje najobľúbenejšie miesto je asi u mňa doma priamo v Starom Smokovci,“ prezrádza nám známy športovec. Jeho srdcovkou je aj Rainerova chata, kde od chatára Petra Petrasa zakaždým dostane skvelý čaj a chvíle tam strávené sú preňho vždy zážitkom. „Rainerka je asi najútulnejšia chata v Tatrách,“ uvažuje Adam.

Športovca však v sebe nezaprie. Do Tatier chodí nielen oddychovať, ale aj trénovať. Rád spája tréning a regeneráciu a v našich veľhorách má na to ideálne podmienky. Jeho obľúbeným miestom je tak preňho okrem Zbojničky, kam chodí behať, aj Studenovodský potok a tatranské plesá: „Asi by som to nemal hovoriť takto verejne, ale občas sa idem po tréningu zregenerovať tým, že sa v ňom okúpem. Je to moje obľúbené tréningové aj regeneračné miesto. Tatry sú absolútne perfektným miestom na tréning“.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM