Martin Sýkora Hokej

Ostane hokejový majstrovský titul v Poprade? Líšky s Prešovom v napínavej sérii

Popradské líšky a prešovské hokejistky zvádzajú tuhý boj o titul slovenského majstra. Finálová séria je vyrovnaná, o víťazovi rozhodne posledný zápas.

Ilustračný obrázok k článku Ostane hokejový majstrovský titul v Poprade? Líšky s Prešovom v napínavej sérii
Foto: Alojz Handzuš

Popradské líšky cestovali na východ za vyrovnaného stavu na zápasy. Vedeli, že Šarišanky sú doma veľmi silné. Trénerské duo Skokan – Bednár sa preto snažili pripraviť svoje zverenkyne na ťažký zápas.

„V prvom zápase sme hrali dobre, baby dodržiavali pokyny z kabíny, Šarišanku sme prestrieľali, no efektivita bola na strane domácich, ktoré si dvoma viacmenej šťastnými gólmi vybojovali majstrovský mečbal. V nedeľnom zápase sme už museli zvíťaziť, ak sme sa chceli udržať v hre o titul a vrátiť sériu pod Tatry,“ opísal finálovú sériu tréner Ivan Bednár.

To sa nakoniec Popradským líškam aj podarilo a séria sa vráti pod tatranské končiare. Rozhodujúci zápas sľubuje nervy drásajúci súboj. Rovnako ako ten štvrtý v Prešove. „Od úvodného buly dievčatá išli za svojim cieľom, bolo to cítiť na ľade, ale aj na striedačke. A hlavne sa k nám priklonilo aj šťastie a využili sme šance. V závere sme súpera k ničomu nepustili .Séria sa vracia ku nám. Bude to boj, ale verím, že to zvládneme. Pozývame všetkých v sobotu o 18:00 hod. na zimný štadión. Urobíme všetko pre to, aby titul ostal v Poprade,“ dodal Bednár. Podporu fanúšikov budú popradské hokejistky určite potrebovať.

ŽHK 2000 Šarišanka Prešov – Popradské líšky 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) – stav série 2:2

Góly: 15. Mikesková (Wieczoreková), 36. Wieczoreková (Obercianová), 45. Mikesková (Čulíková). Vylúčenia 5:3, presilovky: 0:0, oslabenia 0:0, Rozhodovali: Celarová, Lauff – Kúdeľová, Čerhitová,397 di­vákov

ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov - Popradské líšky
24
Galéria
Foto: Alojz Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM