Monika Vengrínová Rôzne

Oteplenie v Poprade dalo korčuľovaniu stopku: Mobilné ľadové plochy ukončili prevádzku

Tri mesiace mali všetci milovníci ľadového korčuľovania možnosť využiť mobilné ľadové plochy pred Arénou a na Námestí sv. Egídia. Pre teplé počasie si už však počnúc dnešným dňom na týchto plochách nezakorčuľujete, ľadové plochy ukončili prevádzku.

Ilustračný obrázok k článku Oteplenie v Poprade dalo korčuľovaniu stopku: Mobilné ľadové plochy ukončili prevádzku
Zdroj: TASR

Mobilné ľadové plochy v Poprade 9.marca definitívne ukončili prevádzku. „Táto sezóna nám priala od konca decembra až do konca februára. V úvode marca však už začali denné teploty stúpať a udržať kvalitný ľad na vonkajších plochách v týchto podmienkach nebolo možné,“ uviedol Miroslav Kalnaši z Arény Poprad, ktorej personál zabezpečoval prevádzku mobilných ľadových plôch.

V porovnaní s minulým rokom, kedy prevádzka vonkajších ľadových plôch finišovala kvôli otepleniu už 18.februára, tak mohli tento rok Popradčania korčuľovať výrazne dlhšie. Najväčší záujem o korčuľovanie bol počas zimných prázdnin a víkendov, kedy ľad využilo aj viac ako 500 ľudí denne.

Mobilné ľadové plochy v Poprade boli v prevádzke už od 6.decembra. Pre milovníkov korčuľovania samospráva pripravuje ešte v prebiehajúcej sezóne ďalšie hodiny verejného korčuľovania na zimnom štadióne.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM