Monika Vengrínová Rôzne

Otvoria opäť Kino Tatran? Mesto sa chce vrátiť k myšlienke digitalizácie!

Zatvorené a aktuálne nevyužívané kino Tatran sa možno dočká svojho znovuotvorenia. Mesto plánuje kino zdigitalizovať a vrátiť mu lesk zašlej slávy.

Ilustračný obrázok k článku Otvoria opäť Kino Tatran? Mesto sa chce vrátiť k myšlienke digitalizácie!
Zdroj: Dnes24.sk

Kino Tatran mesto zatvorilo ešte v lete 2011 z ekonomických dôvodov. Keďže nebolo ziskové, rozhodlo mesto, že ho dá do prenájmu za jedno euro ročne. Za tri roky sa však podľa primátora nenašiel nikto, kto by ho chcel prevádzkovať.

Teraz mesto rozhodlo o opätovnom otvorení týchto momentálne nevyužívaných priestorov na Námestí sv. Egídia. Zatiaľ sa zrekonštruuje časť kina Tatran za účelom premiestnenia Mestského informačného centra z Domu kultúry, a to z peňazí pôvodne vyčlenených na revitalizáciu námestia.

Poslanci a primátor však nevylučujú, že svojho znovuotvorenia sa dočká aj samotné kino. Mesto sa podľa primátora Popradu Antona Danka po čase plánuje vrátiť k myšlienke jeho digitalizácie, pričom do horných priestorov kina by sa mohol následne presťahovať aj filmový klub. „Veľmi zodpovedne sa tomu venujeme, v blízkej budúcnosti budeme o tom určite informovať, všetko závisí od financií,“ uzavrel Danko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM