Simona Ivančáková Rôzne

Pár kilometrov od Popradu sa plánujú zaujímavé veci: Otvorenie kúpaliska aj študentské mestečko!

Pár kilometrov od nášho mesta chcú zrealizovať zaujímavé veci. V pláne je otvoriť kúpalisko a napríklad aj vybudovať študentský kampus.

Ilustračný obrázok k článku Pár kilometrov od Popradu sa plánujú zaujímavé veci: Otvorenie kúpaliska aj študentské mestečko!
Zdroj: Dnes24.sk

Kežmarská samospráva prezradila zaujímavé plány pre tento rok. Jedným zo zámerov mesta je po desiatke rokov obnoviť prevádzku mestského kúpaliska. „To by malo byť nízkorozpočtové s nízkym vstupným tak, aby bolo dostupné pre nášho občana aj z finančného hľadiska,“ uviedol primátor Kežmarku Ján Ferenčák.

Študentské mestečko

Okrem toho chce mesto využiť areál bývalých kasární, ktorý je momentálne prázdny. Plánom je vybudovať tu tzv. študentský kampus so všetkým potrebným zázemím. „Podľa návrhu akčného plánu, v ktorom je študentský kampus zakomponovaný, by sa doň mali presťahovať stredné školy. Týmto spôsobom by sa vytvorilo študentské mestečko,“ objasnil primátor. Do ďalšieho obdobia si súčasné vedenie mesta prenáša niekoľko rokov neriešené pálčivé témy, akými sú obnovenie a spustenie prevádzky zimného štadióna a urovnanie sporov z minulosti s obcou Ľubica. Podľa vyjadrenia primátora so susednou Ľubicou je mesto otvorené komunikácii a pripravené na dohodu.

Akčný plán

„Mojou prioritou v tomto roku je tiež začatie obnovy infraštruktúry v meste, digitalizácia a prechod na optický internet mestského úradu a jeho organizácií, ako aj podpora zamestnanosti,“ vymenoval Ferenčák. Už v roku 2015 vytvoril nový investor v Kežmarku 150 pracovných miest a plánuje ďalšie rozšírenie výroby.

Nové pracovné pozície by mala podľa primátora priniesť aj realizácia akčného plánu pre okres Kežmarok. Ten v okrese s druhou najvyššou mierou nezamestnanosti na Slovensku pripravili ako prví v SR a schvaľovať by ho mala vláda na výjazdovom rokovaní v prvej polovici februára. Ide o dokument, ktorý by mal naštartovať zamestnanosť a miestnu ekonomiku. Súvisí s novelizáciou zákona o podpore najmenej rozvinutých okresov, ktorý nadobudol účinnosť v polovici decembra minulého roku.

Čítajte tiež:

Je medzi nimi aj váš štvornohý miláčik? TOP 10 najobľúbenejších plemien psov v Poprade

Kuriozita v Poprade, o ktorej vie málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM