Peter Handzuš Hokej

Parádny úspech našich mladých hokejistov: Bez jedinej prehry vyhrali turnaj v Ostrave

Koniec prázdnin strávili mladí hokejisti HK ŠKP Poprad v Ostrave. Po oduševnenom výkone celého tímu sa naši hokejisti nakoniec tešili zo zisku cennnej trofeje, o ktorú bojovlo šestnásť tímov z Čiech a Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech našich mladých hokejistov: Bez jedinej prehry vyhrali turnaj v Ostrave
Zdroj: Dnes24.sk

Ostravské hokejové hry bol turnaj pre hokejistov z ročníkov 2004 a mladších. Na turnaji si zahralo 16 družstiev. 13 tímov bolo z Českej republiky a pozvánku zo Slovenska dostali kluby Slovan Bratislava, Dukla Trenčín a HK ŠKP Poprad. „Organizátori vedeli, že sme minulý rok vyhrali turnaj vo Vsetíne a že máme konkurencieschopný mančaft, tak nás pozvali. My sme si išli v prvom rade zahrať. Nečakali sme, že turnaj vyhráme. Ale chlapci sa namotivovali a podali taký oduševnený výkon, že nakoniec turnaj vyhrali,“ povedal na úvod tréner Miloš Šeliga.

Popradskí chlapci, a treba povedať, že aj jedno dievča (E. Leskovjanská), si poradili v základnej skupine s tímami HC Nový Jičín, Kometa Brno a Oceláři Třinec s konečným skóre 18:5. Vo finálovej skupine čakali HK ŠKP Poprad ťažké zápasy s Duklou Trenčín a českými tímami Rytíři Kladno a HC Vítkovice Steel. Aj vo finálovej skupine naši žiaci vyhrali všetky tri zápasy a súperom nastrieľali 28 gólov. „Sami sme boli prekvapení tým, že Vítkovice a Kladno, ktorých som pasoval za pravdepodobných víťazov turnaja, nás zrejme podcenili. Hlavne Vítkovice v prvom zápase a tak sme s nimi vyhrali 6:4. Aj zápas proti Kladnu bol vyrovnaný. Vysoký výsledok len hovorí o tom, že my sme šance premieňali a oni nie. Bol to dobrý turnaj. Zápasy boli vyrovnané a chlapci si doniesli veľa zážitkov,“ pokračoval tréner Šeliga.

Najlepším hráčom turnaja bol Filip Mešár s 20 gólmi a 6 asistenciami. Dvadsaťbodovú hranicu pokoril aj Alex Šotek s 14 gólmi a 6 asistenciami. „Ale musím povedať, že všetci podali taký výkon, aby mohli turnaj vyhrať,“ pochválil družstvo Miloš Šeliga.

Mladí hráči HK ŠKP Poprad sa do Vítkovíc vracajú aj tento víkend. Ako víťazi turnaja odohrajú v nedeľu zápas proti rovesníkom z HC Vítkovice Steel, pred zaplnenými tribúnami Ostrava Arény. Tesne pred zápasom legiend, počas Dňa ostravského hokeja, si tak vyskúšajú pravú hokejovú atmosféru. Nedeľné podujatie je venované Davidovi Moravcovi, ktorý sa lúči s hokejovou kariérou. Držte našim mladým hokejistom palce, aby pred plným hľadiskom ukázali, že v Poprade sa hrá dobrý hokej.

Zostava HK ŠKP Poprad: Gajan, Kromka, Leskovjanská, Baláž, Helcmanovský, Šeliga, Pitka, Janček, Nahálka, Šotek, Petras, Dlugolinský, Suchý, Mešár

Výsledky HK ŠKP Poprad v základnej skupine:

HK ŠKP Poprad – HC Nový Jičín 7:4
HK ŠKP Poprad – Kometa Brno 3:0
HK ŠKP Poprad – HC Oceláři Třinec 8:1

Výsledky HK ŠKP Poprad vo finálovej skupine:

HK ŠKP Poprad – HC Vítkovice Steel 6:4
HK ŠKP Poprad – Dukla Trenčín 10:2
HK ŠKP Poprad – Rytíři Kladno 12:4

Foto: hokejoví rodičia a moravecacademy.cz

Parádny úspech našich mladých hokejistov: Bez jedinej prehry vyhrali turnaj v Os
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM