Webnoviny - Rôzne

Park Snow otvorí ďalšie zjazdovky

V piatok pribudli v stredisku Park Snow na Štrbskom Plese ďalšie lyžiarske terény. Po svahu Interski, ktorý je v prevádzke od utorka, majú lyžiari k dispozícii aj svah Esíčko a spojku pri lyžiarskom vleku na Solisko.

POPRAD 16. decembra (WEBNOVINY) – Ako poslednú začnú na Štrbskom Plese upravovať zjazdovku zo Soliska aj s novou zjazdovkou Furkota. „Solisko chceme spustiť do Vianoce, ak nám bude priať počasie. Ak nie, tak najneskôr do Nového roka,“ povedal na dnešnej tlačovej besede na Štrbskom Plese riaditeľ strediska Peter Tomko.

Od piatku bude na Štrbskom Plese premávať bezplatný skibus medzi centrálnym parkoviskom a športovým areálom. Skibus nebude mať presný cestovný poriadok. Jazdiť bude podľa záujmu lyžiarov. Centrálne parkovisko na Štrbskom Plese s kapacitou približne 800 miest budú mať lyžiari počas zimnej sezóny zadarmo. Bezplatné parkovanie nebude na parkovisku pri hoteli FIS. Podľa generálneho riaditeľa Park Snow Branislava Veľkého nedošlo k dohode medzi prevádzkovateľom lyžiarskeho strediska a samotného parkoviska. Lyžiari a návštevníci strediska majú priamo v športovom areáli k dispozícii nové informačné centrum. Pri hornej stanici lanovky na Solisku bude v zime v prevádzke zrekonštruovaný bufet so sociálnymi zariadeniami známy ako Bivak club.

Najdrahšia lyžovačka bude už tradične počas vianočných a novoročných sviatkov. V top sezóne bude denný lyžiarsky lístok stáť 26,50 €. Túto zimu skrátili prevádzkovatelia strediska top sezónu, ktorá potrvá len do 3. januára. Od nasledujúceho dňa bude denný lyžiarsky lístok stáť 22 €. Kratšia špičková sezóna nielen na Štrbskom Plese, ale aj v ďalších strediskách vo Vysokých Tatrách, má vrátiť hlavne ruských a ukrajinských turistov do Tatier, ktorých je tu najviac hlavne v prvé dva januárové týždne. Ešte výhodnejšie ceny dennej lyžovačky môžu využiť lyžiari pri zakúpení desaťdňových skipasov, ktoré budú platiť počas celej sezóny.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM