Monika Vengrínová Rôzne

Partia Popradčanov vymyslela unikátnu aplikáciu: Svojím nápadom chcú dobyť televízny svet!

Televízny svet sa má na čo tešiť. Partia šikovných Popradčanov sa ho chystá dobyť unikátnou aplikáciou spájajúcou televízie s ich divákmi. Start-up v podobe bezplatnej aplikácie CHATR.TV umožní divákom jednotlivých televíznych kanálov vytvoriť prakticky vlastnú sociálnu sieť.

Ilustračný obrázok k článku Partia Popradčanov vymyslela unikátnu aplikáciu: Svojím nápadom chcú dobyť televízny svet!
Zdroj: TASR

„Vychádzali sme z dostupných prieskumov, podľa ktorých až 4/5 televíznych divákov vlastniacich smartfón počas sledovania TV programov komunikuje so svojim okolím formou sms či emailov a telky ostávajú mimo. Práve spojením TV, internetu a smartfónov môže naša aplikácia vytvoriť komunity užívateľov okolo jednotlivých televíznych kanálov, či dokonca aj programov,“ vysvetľuje Marek Môcik, šéf tímu popradského start-up-u.

Komunikácia v extrémne rýchlom čase

„Televíznej zábave to môže dať nový rozmer. Vďaka tejto interaktivite môžu diváci navzájom chatovať, online hlasovať, klásť v priamom prenose otázky alebo riešiť iné podobné aktivity. Telky môžu naopak vďaka nám získať zaujímavý nástroj na manažment divákov, pričom existujú široké možnosti rozšírenia od odmeňovania a hodnotenia používateľov, až po rôzne push-up notifikácie,“ dopĺňa Môcik.

Celú aplikáciu postavili Popradčania na najmodernejších technológiach, ako WebSocket, Django, Python, apod., zabezpečujúcich komunikáciu medzi jednotlivými užívateľmi v extrémne rýchlom čase. Aktuálne tvorcovia testujú mobilné aplikácie pre Android, iOS, Web -Desktopovú a Web-mobilnú verziu, na ceste je už aj druhá verzia administračnej webovej aplikácie pre televízie.

Vo finále súťaže Podnikateľský nápad roka 2014

Testovacie vysielanie s prvými televíziami chcú tvorcovia stihnúť ešte pred Vianocami. Tie tak budú nielen v Poprade zrejme poriadne rušné. Hoci toto mesto nepatrí medzi najvýraznejšie lokality na slovenskej IT mape, pätica tvorcov sa nechce dať zahanbiť.

„V Poprade je veľa talentovaných a šikovných mladých ľudí, no startupová kultúra je tu veľmi slabá. Silicon Valley to teda ešte nie je, ale chceme dokázať, že potenciál je tu naozaj obrovský. A ak to vyjde nám, verím, že povzbudíme aj ďalších,“ uzatvára Môcik. Aplikáciu, ktorá má ambíciu stať sa celosvetovou platformou, prihlásili Popradčania aj do súťaže Podnikateľský nápad roka 2014. Z viac ako 420 projektov z celého Slovenska postúpila aplikácia do finále súťaže.

Nová aplikácia má potenciál dobyť televízny svet
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM