Monika Vengrínová Iné športy

Päť zlatých pre Popradčanov: Majstrovstvá Slovenska v cyklotriale pre našich mimoriadne úspešné

Športový sviatok pre nadšencov bicyklov a adrenalínu sa tento krát konal v Poprade. Majstrovstvá Slovenska v cyklotriale dopadli pre Popradčanov viac ako dobre, keď si z deviatich kategórii odniesli päť zlatých, dve strieborné a dve bronzové medaily.

Ilustračný obrázok k článku Päť zlatých pre Popradčanov: Majstrovstvá Slovenska v cyklotriale pre našich mimoriadne úspešné
Foto: Michal Tropp / Zdroj: Dnes24.sk

Organizátorom Majstrovstiev Slovenska v cyklotriale podľa pravidiel UCI bol popradský klub 3AL biketrial club Poprad. Súťažilo sa v detských a voľných kategóriách, v kategórii seniorov a v elitnej kategórii. Jazdci prešli päť sekcií v troch kolách v miestnom trialparku na umelých prekážkach.

„Videli sme tu skvelých reprezentantov, ktorí už vo štvrtok budú štartovať na Svetovom pohári v Krakove a v lete na majstrovstvách sveta. Tieto preteky boli jedny zo štyroch kvalifikačných,“ uviedol Štefan Pčola, prezident Slovenskej cyklotrialovej ú­nie.

Šesťdesiat jazdcov z troch krajín

Majstrovstiev sa zúčastnilo približne šesťdesiat jazdcov z celého Slovenska, z Čiech i z Poľska. So samotnou účasťou i priebehom akcie bol spokojný i jej riaditeľ a zároveň prezident klubu 3AL biketrial klub Poprad Lukáš Roth: „Máme tu síce trošku okresanú účasť, ale o to kvalitnejšie zastúpenie, takže sme radi. Spočiatku nám prialo i počasie, ale potom začalo pršať, čím sa prekážky stali klzkými, čo znamená, že boli až dvojnásobne náročnejšie a nebezpečnejšie ako za sucha. Všetci ale mali rovnaké podmienky“.

Z prekážok, ktoré boli postavené tak, aby boli náročné i za sucha sa tak stal doslova extrém, všetci jazdci však súťaž dotiahli do konca a bez zranení. Tohtoročné majstrovstvá Slovenska dokonca boli pre domácich Popradčanov mimoriadne úspešné, keď z deviatich kategórii naplno bodovali v piatich.

Majster Slovenska sa teší na svetový šampionát do Nórska

Vo voľnej kategórii bielej VB sa na prvom mieste umiestnil Markus Golien a na druhom Adam Plučinský. Vo voľnej zelenej VZ si všetky tri prvé miesta vybojovali domáci, pričom prvá skončila Janka Kucová, druhý Maroš Pataky a tretí Andrej Žec. Voľná modrá VM bola úspešná pre Mareka Janíka, ktorý sa umiestnil na prvom mieste, štvrtý skončil Vladimír Alexa, šiesty Patrik Putovný a ôsmu priečku obsadil Alexander Falis. Majstrom Slovenska v kategórii Senior sa stal Michal Ivan, tretí v tejto kategórii skončil Šimon Tapušík. V Elitnej kategórii zvíťazil majster sveta spred troch rokov Ján Kočiš, ktorého ďalší svetový šampionát čaká tento rok v lete v Nórsku.

„Myslím si, že tento rok mám dobre našliapnuté aj tým, že som jazdil aj v zime v telocvični a zúčastnil som sa tiež kempu v Chorvátsku, kde som sa stretol so špičkou z Čiech, Poľska a Maďarska a spoločne sme trénovali, to mi dalo veľa. Tento rok budú majstrovstvá sveta v Nórsku, na čo sa veľmi teším, lebo tam som ešte nikdy nebol. Dúfam však, že tam nepôjdem len na výlet, ale práve naopak, chcem zabojovať a dúfam, že sa mi podarí pekný výsledok,“ dodal Kočiš.

MSR v cyklotriale Poprad
28
Galéria
Foto: Michal Tropp / Zdroj: Dnes24.sk
MSR v cyklotriale Poprad
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM